Mitt Liv

Berättat av Wilma

Född 2011. Furutorpskolan 4-6. 5B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

25.10.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

hej hej jag heter Wilma jag går på 3 sporter tyngdlyftning, brottning och fotboll jag är även svensk mästare på tyngdlyftning. så jag är med i tiningen ibland och ska snart tävla i junijor sm. jag har även en lillasyster en lillebror och en mamma och pappa och jag är 11 år när jag skriver det här.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hemma:

Jag vaknade av att min klocka väckte mig klockan 6 på morgonen. Jag tog på mig min morgonrock och gick till köket. Jag startade Tv och satte mig vid köksbordet. Sedan vid klockan halv 7 så gjorde jag muslin med yogin till frukost medans jag tittade på tv i köket. sedan kvart i 7 så vaknade min mamma min lillasyster och min lillebror. min pappa har redan kört till jobbet tidigare på morgonen. Lite senare klockan 7 så cyklade min mamma min lillebror och min lillasyster till dagis och skola i mammas el- cykeln och hon skulle till jobbet. Så jag sa hej då till dom och stängde av teven och dukade undan min talrik yogin och muslin jag satte även ner tallriken i diskmaskinen. Sedan satte jag på mig kläder. Idag valde jag ett par utåtsvängda jeans byxor och en svart långarmad tröja med en t-shirtarmad tjocktröja. Sedan gick jag och borstade tänderna och håret. efter det var klockan halv åtta och jag skulle cykla till min kompis för vi skulle ha följe. jag började med att ta på mig ytterkläder och hjälm sedan startade jag larmet på huset och började cykla.

Skolan:

Nu när jag var framme hos min kompis så cyklade vi till skolan 10 i 8. Hon bodde bara typ 50 meter från skolan så det gick jätte snabbt att cykla. Vi var nu framme på skolan och vi sprang till våra kompisar och började prata med dom. Klockan tio över åtta så ringde det in till skolan vi hängde av oss kläderna i vårt kapprum och gick in. Det vi gjorde först va att läsa i 20 minuter sedan så precenterade våra lärare Johan och Malin dagen. Efter dom hade precenterat dagen så hade vi SO. vi pratade om digerdöden och hur det var på medeltiden. Sedan hade vi frukt och rast. Vi hade rast i 20 minuter efter rasten så hade halva klassen slöjd vissa hade sy- slöjd och jag hade trä- slöjd med 2 av mina bästa kompisar. Dom gjorde en flaggstång med den svenska flaggan som man kan ha på bordet och jag gjorde en hylla och måla den vit. Vi hade slöjd i en och en halv timme. Efter slöjden hade vi lunch klockan 11:30 det var kyckling med curry sås och ris eller bulgur om man ville ha det. Sedan hade vi rast i 45 minuter så vi spela ruta/ king- ruta. Efter den långa rasten så hade den andra halvan trä – slöjd och sy – slöjd och den andra halvan som jag är i hade matte och svenska i en och en halv timme. vi hade först matte och där påbörjade vi ett nytt kapitel om avrundning. Sen hade vi svenska i 45 minuter. Efter det så slutade vi när klockan var 14:10. Efter vi hade stått tysta på våra platser fick vi ta våra telefoner och cykel- nycklarna och gå till kapprummet och klä på oss ytterkläderna. Där efter jag hade klätt på mig så gick jag till cykel- ställen och låste upp min cykel. Jag började bege mig hemåt.

Efter skolan:

När jag var hemma så sa jag hej till min pappa och min mormor för att nu har min pappa kommit hem och min mormor har hämtat min lillasyster som är 1 och ett halvt år på dagis. Sedan gick jag in på mitt rum och gjorde matte- läxan på bingel på datorn. Det tog ganska lång tid det tog hela 4 timmar så när jag var färdig så skulle jag äta kvällsmat och nu har även min mamma och min lillebror kommit hem så jag sa hej till dom också. Vi åt nudlar med någon köttfärsgratäng med majs till kvällsmat. Efter kvällsmaten så skulle min mormor hem så jag sa hej då till hon. Sedan sa jag godnatt för hon skulle gå och lägga sig klockan 20:00. Jag och min lillebror gick och kollade på vår tv tills klockan blev 20:30. Då gick vi och borstade tänderna när vi hade borstat tänderna så skulle vi gå och lägga oss jag och min lillebror somnar till en djudbok jag och min lillebror har rommen brevid varandra godnatt seger vi till varandra och somnar sedan.

Publicerat

12 december 2022

Berättat av

Wilma

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03508

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Furutorpskolan 4-6

Klass

5B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!