Mitt Liv

Berättat av Billie

Född 2011. Furutorpskolan 4-6. 5B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

25.10.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Billie och jag är 11 år gammal och är född den 12 januari 2011. Min klass heter 5B och vi är 26 elever i klassen. På fritiden gillar jag att sjunga, dansa, spela handboll, spela teater, rita och pyssla och vara med familj och vänner. Min familj består av mig, min lillebror som är 7 år, min mamma och min pappa. Jag har också två katter. I skolan börjar jag klockan 8:10 och slutar oftast kl 14:10. På måndagar och onsdagar har jag handbolls träning och på helgerna uppträder jag på teater för jag är med i en musikal. Det var nog allt, hejdå!

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknade lite över sju på morgonen men jag var väldigt trött men var tvungen att gå upp. Pappa kom upp och gav mig en macka med smör och kokt medvurst och då fick jag lite mer energi. Efter det gick jag upp och klädde på mig en svart långärmad tröja, blåa jeans och ett par svarta strumpor. Sedan gick jag in på toaletten och borstade tänderna med mint-tandkräm och sedan kom mamma in och borstade mitt hår och satte upp det med en klämma där det stod ”hope” på. sedan tog jag mina glasögon och mobiltelefon och gick ner. Jag tog på mig mina vita sneakers och min svarta vinterjacka för det var ganska kallt ute. Sen gick jag och min lillebror ut i bilen och mamma skjutsade oss till skolan, det tog 7 minuter. Vi går i olika skolor.

Sedan kom jag fram till skolan och gick upp till mitt kapprum direkt för det var kallt ute. Det ringde in och jag gick och hängde av mig mina ytterkläder på min plats. Jag gick in i klassrummet och lämnade min mobil i vårt mobilskåp. Sen tog jag fram min bok ur min låda och vi läste tyst. Efter det berättade vår lärare vilka lektioner vi skulle ha och vilken lunch vi ska äta. Sedan hade vi so och vi pratade om digerdöden. Vi läste lite om det och sedan svarade vi på lite frågor på en stencil. Efter det kollade vi på en film som läraren visade på tavlan och den var lite äcklig.

Sen gick vi ut på rast och jag spelade ruta med mina kompisar, det var kul. Efter det ringde det in och vi hade svenska och skrev om den här uppgiften en dag i mitt liv. Efter den lektionen så hade vi matte och vi började på ett nytt kapitel i matteboken om närmevärde med decimaler, jag tycker att det är lätt med matte. Senare hade vi lunch i matsalen där alla eleverna äter och det va helt okej. Det var kyckling med currysås och ris. När jag hade ätit upp gick jag och ställde av min disk och gick ut. Efter lunch skulle jag ha syslöjd och jag sydde färdigt ett förkläde.

När skolan var slut så gick jag hem till min mormor och morfar, mormor är pensionär men jobbar ibland. När jag hade kommit dit så satt jag och åt en glass och kollade på Ipaden. En stund senare kom min mormor och morfar hem och dem hade handlat så jag hjälpte dem att packa in i kylskåpet. Senare så åt jag och min mormor mannagryns gröt och mackor med smör och skinka till middag. Efter en stund kom morfar och skjutsade hem mig. När jag hade kommit hem tog jag på mig min pyjamas och pysslade lite. På kvällen gick jag in på toan och borstade tänderna och gick och la mig.

Publicerat

12 december 2022

Berättat av

Billie

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03526

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Furutorpskolan 4-6

Klass

5B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!