Mitt Liv

  • Åke Larsson 420 år gammal.

Berättat av Axel

Född 2012. Björklinge skola. 4B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

17.11.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

jag älskar pannkakor med ketchup (min hemlighet)

jag hatar Nutella med bananer

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

EN DAG I MITT LIV

24/11–2022 torsdag

MORGON

Jag heter Axel och är 10 år

Jag vaknar ungefär 06:30 när min mamma ska till jobbet. När jag har vaknat så går jag upp och kollar på TV typ 10 min. Sen så rostar jag 2 mackor med smör och ost. Efter jag har ätit så klär jag på mig, oftast så tar jag på mig ett par jeans och en t-shirt och en tjock tröja/ luvtröja. När klockan är 07:15 så spelar jag typ till 07:35. Jag tar det lugnt i soffan i typ 7–10 min. När klockan är ungefär 07:45 så åker jag till skolan.

SKOLAN

Vi börjar skolan 8:00 men jag brukar komma fram 07:55. Oftast pratar jag med mina vänner innan skolan börjar. När skolan börjar så går jag till slöjdsalen för vi har slöjd på morgonen på torsdagar. Det finns 2 grupper, grupp ett har textilslöjd och grupp 2 har träslöjd, (jag är i grupp 2). Vi byter efter jullovet. På träslöjden så jobbar vi med lådskrin. Jag är snart klar.

Vi har slöjd i ungefär 1 timme och fem minuter för vi städar i en kvart/tio min. Efter slöjden så går jag till mitt klassrum. Vi har rast i 20 minuter och sen har vi lektion. Vi har lunch 11:30 på torsdagar och våran lunchrast börjar 12:00. Vi har lunchrast i 30 min. Sen har vi en kort lektion och sen idrott. Vi har idrott i 45 minuter. Efter idrotten så har vi svenska och när svenskan är slut så slutar vi.

Efter skolan

Jag går oftast hem från skolan för jag bor ganska nära.

Jag har hockeyträning 16:30 så jag spelar lite och sen byter jag om. Jag åker till träningen ungefär 16:10 för man måste få på sig alla skydd och det kan ta ganska lång tid. När träningen är slut så åker jag hem och duschar. Efter jag har duschat så frågar jag min pappa om det är någon VM match. Om det inte är någon match så kollar jag på TV i mitt rum. Efter typ 30 minuter så äter jag. Efter jag har ätit. Så kollar jag lite till på tv tills jag ska borsta tänderna. Och sen så kollar jag på tv tills jag lägger mig.

Publicerat

14 december 2022

Berättat av

Axel

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03540

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Björklinge skola

Klass

4B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!