Mitt Liv

  • Vilda Ottosson

  • Vilda Ottosson

Berättat av Vilda

Född 2009. Elin Wägnerskolan. 6D.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

17.01.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag är en snäll, rolig och omtänksam person. Jag älskar och idrotta och var med vänner. De sporterna jag går på är fotboll, innebandy och gymnastik, de roligaste är fotboll.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Jag börjar med att vakna ungefär klockan kvart i sju till sju, men det beror på när jag börjar skolan. Mamma väcker mig, då går jag ner och äter frukost i mina randiga pyjamasbyxor och i ett linne. Till frukost blir det två mackor med smör och pålägg, favoritpålägget är ost och grillad kyckling. Jag dricker juice eller vatten till. Frukosten gör mamma om jag inte börjar klockan nio för då gör jag den.

När jag ätit frukost borstar jag tänderna med min eltandborste, borstar håret och tar lite krämer. Mina krämer är från Indy beauty och de tar jag i mitt ansikte varje morgon och kväll.

Senare går jag och väljer kläder. För mig kan det ta väldigt långt tid att välja kläder för jag har väldigt svårt att bestämma mig. De kläder jag väljer beror på vilken årstid det är och vilket humör jag är på, när det är vinter/ höst tar jag oftast ett par jeans, en t-shirt och en varmare tröja över. Däremot på sommaren/våren klär jag mig lättare t-shirt och ett par shorts/ jeans.

Efter det sminkar jag mig. De tar ungefär tjugo minuter för mig att sminka mitt ansikte. När jag sminkar mig tar jag concealer under ögonen, bronzer som jag tar vid kindbenet. Bronzer är lite mörkare så det blir väldigt fint. Highlighter på näsan så det ska glittra där, mascara på ögonfransarna, ögonbrynspenna för att mina ögonbryn ska bli lite brunare eftersom man knappast ser mina ögonbryn. Till slut tar jag setting spray så sminket ska hålla längre. Ibland blir sminket inte alls bra medans ibland blir det jättebra, men jag tycker jag blir bättre och bättre för varje dag.

Det sista jag gör innan jag går till skolan är att platta eller locka håret. Jag tar alltid värmeskydd först, så det inte sliter allt för mycket på mitt hår. Locka håret tar alltid längre tid så det gör jag bara när jag har tid på morgonen. När jag är nöjd med mitt hår tar jag hårspray. Mitt hårspray luktar gott så jag tar alltid extra mycket.

Sen är det dags att klä på mig ytterkläder och skor. En jacka och ett par skor oftast svarta eller vita skor. Om det är kallt tar jag vantar och en mössa. När klockan är runt halv åtta går jag till skolan. Det brukar ta tjugo minuter ungefär. På vägen stannar jag hos min kompis. Vi brukar sedan gå till ett ställe lite innan skolan där vi bestämt att möta några andra vänner. Tillsammans går vi till skolan så vi är där i tid tills första lektionen börjar.

Jag går i skolan i fem till sju timmar om dagen. Och då äter jag lunch tjugo minuter av den tiden med. Skollunchen är inte den bästa men tycker den är helt okej, det blir ofta pasta med någon gryta till. Vi har fem till sex lektioner på en dag. Efter varje lektion har vi rast och då brukar jag och mina vänner sitta och prata eller kolla på våra mobiler. På min mobil kollar jag på Tiktok som är en app man kan spela in videos på och kolla på andra som lägger ut videos. Det kan vara dans, challengers, smink, djurvideos lite allt möjligt helt enkelt. Jag kollar också på Instagram, lite samma grej som tiktok att man lägger upp videor/ bilder och kollar på andra som lägger upp bilder. Ibland kollar jag också på Snapchat, där kan man med lägga upp bilder men när jag kollar på Snapchat skickar jag oftast bilder till vänner.

Det är rätt skönt när skolan är över, jag gillar skolan ibland men vissa dagar är sämre. Jag gillar de dagar jag har Idrott för det är mitt favoritämne, jag gillar också spanska det var det språket jag valde i sexan.

Klockan kvart i tre går jag hem antingen med en vän eller så går jag hem själv. När jag är hemma äter jag alltid något mellanmål. Oftast yoggi i skogsbärssmak. Om jag är hemma själv gör jag läxor eller så förbereder jag mig för träning. Jag tränar fotboll, innebandy, gymnastik och ibland springer jag. Favoriten av sporterna är nog fotboll. Jag gillar fotboll mest för att sporten är jätterolig.

Vid kvart i fem kommer mamma hem. När mamma kommer hem kör hon mig till träningen eller mina kompisars föräldrar, jag samåker alltid med mina vänner. På fotbollsträningarna brukar vi köra styrka, kondition, spela match och olika övningar så vi blir bättre spelare.

När träningen är slut och jag har åkt hem är det middag som mamma eller pappa lagat. Middagen blir olika från dag till dag men favoritmiddagen är grillat,skaldjur och pulled pork. Vi äter tillsammans i köket och pratar om vad vi gjort under dagen.

När jag är mätt brukar jag vara lite på mitt rum, ibland städar jag det lite det är nog den enda uppgiften jag gör hemma. Ibland lagar jag mat med jag tycker det är väldigt roligt och gott. Senare på kvällarna brukar jag prata facetime med vänner och kolla på tv med mamma och pappa. När vi kollar på tv kollar vi på någon skräckserie. Jag gillar Maria Wern, den är spännande och intressant.

Innan det är dags att sova tar jag krämer och olja i ansiktet. Borstar även tänderna. Sedan släcker jag lampan och lägger mig under täcket i min säng.

Mina krämer och min olja.

Publicerat

14 februari 2022

Berättat av

Vilda

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02315

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Elin Wägnerskolan

Klass

6D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!