Mitt Liv

Berättat av Alice

Född 2011. Montessoriskolan Centrum. Bästa montebarnen.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

28.02.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Alice. Jag gillar att rita, spela, dansa, gå, ringa och leka med vänner och jag gillar att hjälpa personer :)))) )Jag gillar också kpop och skolan. I skolan gillar jag bild, syslöjd, träslöjd, musik, gympa, matte, engelska, SO, rast och svenska. Jag gillar att jobba när det är roligt och skriva.

Musik som jag tycker om att lyssna på är ITZY, TWICE, Straykids, TXT, Eleven, IVE, loona, Kep1er och annat.

Jag har brunt hår, blåa ögon och är lång.

Hej då.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej, dagbok,

Hur mår du? Jag hoppas bra! Nu ska jag skriva vad jag gjorde 28.02.2022….

Den här morgonen vaknade jag 6:11 från mitt alarm på min Iphone 7 med ett rosa skal med gula neon prickar som kom från en gul neon penna. Jag tog min mobil och kollade på Tiktok, jag bestämmer inte vad som kommer på min for you page så det kom Kpop, ( koreanpop ) som är musik. Sen gick jag upp 6:22 och fick frukost.

När jag hade ätit upp så tog jag alla mina kläder och gick till badrummet och klädde på mig min bruna tröja som det står ” everything is alright” ( min vän Eleonor läste det för mig ), och mina bruna byxor, blå strumpor, brunguldiga diadem och mina svarta glasögon. Sen borstade jag mina tänder, och mitt hår. Sen gick jag ut och packade min ryggsäck, mitt pennfack, skrivbok och 2 mandariner.

Jag tog på mig mina svarta boots och min svart jacka som är jättestor och puffig, och min fluffiga blåa kaninöronmuff. Jag fick med min pappa ner till skolan och sa hej då till honom. Jag gick upp för trappan till skolan, där det alltid sitter en tjej som är typ 13-14 år som stirrar på mig. Inne i kapprummet så kläde jag av mig med min vän för vi kom samtidigt. Vi satte oss på en hängsak för att vänta!!!!!!!!!! Vi tog bilder på varandra för det är roligt och vi pratade med våran vän på Snapchat när hon var på bussen, för hon är alltid sen till skolan.

Klockan 8.12 gick jag in till klassrummet och lämnade in min mobil, och började läsa och skriva i min dagbok för jag var först in. Jag läste en bok som heter Hilda 3. Vid 8.15 så pratade Rebecka med klassen om att hon hade pantat för 115kr för till barnen i Ukraina. Sen så gjorde vi svenska som var att vi jobbade på daterna med ”minnen.se för att berätta om en dag i våra liv”.

NU SKA JAG SKRIVA OM FÖRRA FREDAGEN FÖR JAG HAR INTE HAFT LUNCH OCH RAST ÄN. Mina vänner C, F och E var på simningen och jag var med El och Eli så vi gick till rasten ihop. I bamba åt vi och sen så gick vi ihop till Heden, en park. Vi gick inte till den vanliga rastparken, då vi på fredagar går till Heden. När vi gick till Heden så blev jag nästan påkörda, för att en taxibil inte stannade. När vi nästan var där kom våra vänner A, O, L och M, de tog typ El så jag gick med Eli själv. Vi sprang till Heden och skrattade. På Heden gick vi till gungorna och snurrade på de. Det var roligt och vi var där hela rasten. Sen gick vi tillbaka till skolan och på vägen tillbaka såg vi en klasskompis som gick ensam, så vi gick med henne. Vi var väldigt långsamma för sen när vi gick igenom Vasaparken till skolan så såg S hundar och började klappa de. Sen så sprang Eli iväg för hon var långsam, så gick jag och S gick tillbaks själva med varandra och sprang också lite.

När vi kom till portarna till skolan gick vi upp några trappor och sen skrämde Eli oss när hon gick fram bakom en vägg. Sen gick vi upp för trapporna och in i klassrummet och klädde av oss. Vi missade att städa för vi kom sent så vi bara plockade upp våra saker från vårt bord. Sen slutade dagen och vi fick våra mobiler. Vi gick och klädde på oss, jag och Eli gjorde några videos med varandra och sen gick jag hem, ( jag gick till min mamma då). Vi gick med varandra för vi går samma väg och vi båda lyssnade på musik. När jag kom hem så kollade jag på film. Sen på kvällen så åt jag pasta, honungs nötter och mandariner. Innan jag skulle sova, så badade jag.

Hej då!!! Det var lite från två olika dagar i mitt liv.

Publicerat

4 mars 2022

Berättat av

Alice

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02969

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Montessoriskolan Centrum

Klass

Bästa montebarnen

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!