Mitt Liv

Berättat av Nusaiba

Född 2009. Internationella Engelska Skolan Jönköping. Sva 6b+6d.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

I mitt hus bor jag med min mamma, pappa, syster och mig själv.

Jag jag har bott där ungefär för 3 år, nästan 4 år nu.

I mitt hem har vi en toalett med en toa, handfat och en badkar med en dusch.

Sedan har vi en rum rakt fram och sväng till vänster, i rummet finns det en stor säng som jag och min lilla syster delar.

I rummen finns en papperskorg och en stor glas fönster. Bredvid sängen finns det en plats med en spegel och en nattduksbord med saker på.

Efter har vi en korridor när man kommer utanför rummet och rakt fram är toan.

Sedan har vi en vardagsrum med datorer, en hylla, kaffebord och en säng som min pappa och mamma sover i. Sista rummen är en kök med en lång svart bord och saker som en köksbänk, kylskåp, mikrovågsugn, spis och skåp.

I mitt hem finns det bara 4 rum inte många men annars är det lite och inte så mycket plats för en familj med 4 personer.

Jag sover på en stor säng med min lilla syster. Tyvärr så har jag inte min egen rum utan jag måste dela med min syster och jag även måste dela en säng.

Utanför mitt fönster ser jag en parkeringsplats med olika bilar ibland och andra lägenhet. På vintern det fanns alltid en stor träd nära rondellen när bilen ska köra, träden fanns i mitten, den är dekorerat med ljus. Jag tycker det jättefint.

I mitt hem jag äter, sover, gör läxorna och sånt hära grejer. Ibland försöker jag städa så mitt hus blir finare men det är alltid svårt.

Jag ibland lagar mat som jag tycker om till min lilla syster och jag när mina föräldrar är inte hemma.

Jag har en favoritplats i min hus och det är säkert sägen för att sängen är varm och mysig och jag kan sova där om jag är trött.

I mitt hem finns det många regler inte för många men några:

Man får inte sitta och äta i vardagsrummet

Man får inte slänga skräp på marken

Det fanns andra men jag bara nämner 2 stycken, de är lätta att följa men inte så lätt för att jag vill sitta i vardagsrummet och äta.

Hemma hjälper jag med att försöka ta hand om min syster, sedan lagar jag mat till henne när mamma eller pappa är inte hemma men då gör jag lätta mat till exempel fried rice eller så jag gör tonfisk i burken, men då kokar jag det med olika grejer och det blir gott!

Publicerat

4 maj 2022

Berättat av

Nusaiba

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03021

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Internationella Engelska Skolan Jönköping

Klass

Sva 6b+6d

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!