Mitt Liv

Berättat av Ilaf

Född 2009. Internationella Engelska Skolan Jönköping. Sva 6b+6d.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

02.02.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mitt liv

Jag heter Ilaf Shehada och är 12 år gammal . Oftast så brukar jag vakna av att min alarm ringer på morgonen ungefär i mellan klockan 6:00 – 7:30.

När jag har vaknat upp så gör jag mig redo för skolan .Först tvättar jag mitt ansikte och borstar mina tänder, sedan så tar jag på mig mina kläder som jag hade plockat ut ur min gadrob kvällen innan. kläderna jag oftast gillar att ha på mig en hoodie,sweatshirt eller en zip up hoodie men ett par baggy jeans. Efter jag är klar med att klä på mig mina kläder så tar jag på min mitt sjal. När jag är klar med det så bäddar jag min säng och städar lite i mitt rum.

När jag är klar med det så går jag ner till köket och ser om jag har tid att äta något innan jag åker till skolan och om jag har tid så brukar jag antingen äta granola med smaksatt yoghurt eller bara äta en frukt som vi har hemma.

Efter frukost tar jag på mig mina skor och jacka, när jag är klar med det går jag ut hur min hem som är en röd radhus som ligger i Lockebo, Jönköping. Jag går till busshållplatsen och väntar tills bussen har kommit. Oftast brukar jag ta bussen med mina vänner som bor i mitt område. Det tar ungefär 35 – 40 minuter att komma fram till min skola som är Internationella engelska skolan och jag går i 6an där.

Vanligtvis är jag framme i skolan före jag börjar på 15 min,före lektionen börjar på 10 min börjar jag gör min väg mot lektionen.

På rasterna umgås jag med mina vänner som jag har lärt känna jätte bra genom åren som jag har på IES.

När jag har slutat skolan åker jag hem. Efter jag har kommit hem så går jag upp till mitt rum som jag delar med min stora syster. Först byter jag om till sköna kläder, när jag har gjort det så går jag ner till mamma och hjälper henne lite om hon behöver hjälp med t.e.x städa,laga mat eller att ta hand med mig lilla syster som är bara 1 år.

Efter ungefär 1 timme går jag upp till mitt rum och vilar lite eller bara ta det lugnt och titta lite på mobilen. Jag brukar oftast skrolla igenom TikTok i en stund sedan läser jag böcker på en app i mobilen.

Vid ungefär kl 5 brukar mamma vara klar med matten och äter vi tillsammans hela familjen som består av 7 personer ,Pappa ,mamma, min ståre bror Mohammed ,min storasyster Sydra ,min ståre bror Sohaib , jag och min lilla syster Celine.

När vi har ätit klart ,hjälper jag med att duka av bordet och göra disken.

Efter det går jag upp till mitt rum och gör mina läxor om jag har eller plugga till prov som jag ska öva på.

Om jag har tid efter plugget ,brukar jag gå ner och sitta med min familj i vardagsrummet.

Publicerat

4 maj 2022

Berättat av

Ilaf

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03029

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Internationella Engelska Skolan Jönköping

Klass

Sva 6b+6d

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!