Mitt Liv

Berättat av Inas

Född 2009. Internationella Engelska Skolan Jönköping. Sva 6a+6c.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

05.10.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Mitt namn är Inas, jag är 12 år gammal och jag kommer från Kurdistan. Jag har bott i Sverige i 9 år och jag går på IES. Jag bor med min familj, jag har två syskon, en lillasyster som är 4 år gammal och en lillebror som är 7 år gammal och mina föräldrar.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag ska berätta om hur jag lever som en tolvårig tjej i 2021. Så jag vaknar klockan 7 på morgonen går till badrummet som är bredvid mitt rum. Jag borstar mina tänder och mitt ansikte, sedan går jag tillbaka till mitt rum och byter om, sedan går jag upp till första våningen och äter frukost.

Därefter tar jag på mig mina skor och jacka och går till busstationen och väntar på bussen så att jag kan kliva på och åka till skolan. En buss är en stor maskin som är på cirka 8 hjul och åker till olika ställen.

Sen kliver jag av bussen och går en kort väg till skolan. Skolan brukar börja olika tider på olika dagar men vi börjar runt 8-9. Jag stannar i skolan cirka 6-7 timmar. I skolan lär vi oss om olika saker till exempel SO som är om historia, geografi och religion och så finns det andra ämnen också. I skolan har vi raster mellan lektioner, ibland är de bara 5 minuter och ibland så är de långa så man ska gå ut. Vi får lunch varje dag.

Efter lunch så har vi några lektioner till och efter det så är skoldagen slut.

Då brukar mina föräldrar komma och hämta mig med bilen eller så åker jag bussen igen. En bil är exakt som en buss men mindre.

När jag kommer hem så går jag till mitt rum och byter om, sedan går jag upp och vilar lite, efter det så hjälper jag min mamma med maten och efter det äter vi middag. När jag och min familj har ätit så går jag ner till mitt rum igen och gör mina läxor. När jag har gjort klart mina läxor så tittar jag lite på min mobil.

Läxor är uppgifter man ska göra hemma som är från skolan, de handlar mest om de du har gjort på lektionerna.

En mobil är en liten apparat som man kan röra vid och det kommer ljud från den. Man kan hålla kontakt med någon som lever långt ifrån dig och man kan gå in i appar och se hur andra lever i andra delar av världen.

Efter det så går jag upp och umgås med min mamma. Vi brukar ringa och hälsa på vår familj som bor i Kurdistan eller så pratar vi bara om saker som är mellan mig och henne.

När klockan är runt 8 eller 9 så går jag och borstar mina tänder och lägger mig nästa dag är likadant förutom Lördagar och Söndagar då är det helg och jag är hemma eller så är jag ute.

Publicerat

4 maj 2022

Berättat av

Inas

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03009

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Internationella Engelska Skolan Jönköping

Klass

Sva 6a+6c

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!