Mitt Liv

Berättat av Nicole

Född 2010. Hallenborgskolan. klass 5.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

03.05.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Jag vaknar klockan 06.00 på grund av att min väckarklocka ringer. Sedan så ligger jag i sängen i tio minuter. Efter det så går jag upp och äter frukost jag åt en ljus macka med kokt skinka och så drack jag apelsinjuice från Willys. Efter att jag har ätit så går jag och tar mina kläder och det var ett par svarta byxor, en svart tröja, ett par svarta strumpor och en leopardkofta. Efter det så har jag några minuter på mig att sitta i soffan med telefonen och jag tittar på tiktok. Sedan borstar jag tänderna.

Efter det så är det dax att cykla till skolan. Min cykel är vitt och lila och den har tre växlar. Efter att jag har kommit till skolan så tittar vi i kalendern vilket datum det är och vad vi ska äta till lunch. På morgonen i skolan så gör vi våra lektioner och sedan är det lunch. Efter lunchen så går vi ut med vår rastvakt Carina. Då gör vi någon lek eller så har vi musik ute i en stor JBL-högtalare. Sedan när vi kommer in från rasten så gör vi något som heter hjärnstark. Det är när man får lära sig om kroppen och hjärnan. Sedan är det dax att åka hem eller vara på fritids.

När jag kommer hem så brukar jag äta något mellanmål som macka, snabbnudlar eller något. Efter det så vilar jag och tittar på läxan i några minuter. Eller hoppar studsmatta. Sedan kommer min mamma och pappa hem så då ska vi hitta på vad vi ska ha till middag och så hjälper jag mamma och pappa och plockar in i diskmaskinen. Efter vi har ätit så tar jag det lugnt eller så städar jag lite och fixar min säng så jag kan gå och sova sen. Efter att jag har fixat min säng så tar jag fram kläder till morgondagen till skolan. Efter det sǻ går jag och borstar tänderna och lägger mig i min säng och läser en bok som heter Lasse och Maja Den handlar om att dom löser mysterier. Efter det så är det dax att sova.

Publicerat

6 maj 2022

Berättat av

Nicole

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03035

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Hallenborgskolan

Klass

klass 5

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!