Mitt Liv

Berättat av Miranda

Född 2010. Hallenborgskolan. klass 5.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

06.05.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Jag heter Miranda och är 11, snart 12 år. Jag bor i en liten by på landet som heter Tånebro. Tånebro ligger ganska när en ort som heter Skurup. Min mobil ringer klockan 6.10 på morgonen och väcker mig. Jag tog på mig gråa puffiga långa jeans och en grå kort långärmad tröja. Jag går och äter frukost, en smörgås med skinka eller ost. Klockan 7.10 går jag med min hund till grannens stall och lämnar honom tillsammans med hans hundkompis. Efter det går jag till bussen som ska köra mig till skolan.

Skolan som jag går i ligger i Rydsgård och börjar klockan 8.10 . Min skola är ganska gammal och byggdes ungefär 1960. Men snart ska jag flytta till en ny skola för den här skolan jag går på nu är gammal och kanske ska den rivas. I skolan idag hade vi matte, geografi och svenska. Till lunch åt vi tacos eller det vegetariska som var morotsbiffar.

Efter skolan åker jag med bussen hem och hämtar min hund i stallet. Sedan går jag hem och äter någonting, oftast ett äpple eller en skål med yoghurt och havrekuddar. På måndagar åker jag med bil och rider på ridskolan i Ystad. På tisdagar och torsdagar åker jag och tränar judo i Skurup. Jag har snart grönt bälte. På lördagar städar jag mina höns hönshus och ger dem mat och vatten. Ibland åker jag till mina kompisar med elsparkcykel för att många av mina kompisar bor i Rydsgård.

Publicerat

6 maj 2022

Berättat av

Miranda

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03043

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Hallenborgskolan

Klass

klass 5

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!