Mitt Liv

Berättat av Changchen

Född 2008. Myrsjöskolan. Klass 7B1.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

10.02.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mitt liv

Hej, jag heter Changchen och är 13 år.

Nu ska jag berätta om mitt liv.

På morgonen under skoldagarna, vaknar jag när min mamma öppnar mitt rumsdörr, säger att klockan är 7:20, ibland måste hon säga till mig ytterligare ett par gånger. Då stiger jag långsamt upp, som från en trubbig vinkel till en rät vinkel. Sen gnuggar jag ögonen och gäspar lite grann.

När jag är pigg, klär jag på mig, ett par jeans samt en tjocktröja som finns vid min stol i mitt rum som jag har lämnar kvällen innan. Jag är inte en sån person som bryr sig särskilt om sitt utseende. Jag kan bära mig samma jeans och tjocktröja under en vecka eller kanske lite mer. Det känns kanske ganska lång tid, men jag bryr mig inte så mycket.

När kläderna är påsatta, går jag ut till köket och käkar frukost.

Eftersom skolan börjar 8:10 har jag lite tid på mig under morgonen.

Till frukost äter jag oftast ett (ibland två) bröd och dricker ett glas mjölk.

Ibland blir jag lite hungrig under lektionen innan lunch för att jag äter för lite till frukosten, men på lunchen äter jag ganska mycket. Sen går jag och borstar tänderna och tar på mig min ytterjacka och tar med mig min ryggsäck som jag har packat in min dator och böcker kvällen innan och går till skolan.

Jag använder det mest miljövänligaste sättet till skolan. Det är att traska med bena till skolan för att jag bor typ 1 km från skolan för det är inte så långt ifrån. Ibland när det är stressande för mig, springer jag med all kraft till skolan och det är väldigt jobbigt! Den snabbaste gången jag tog mig till skolan var en fredag. Det tog mig bara 5 minuter, vilket var ganska snabbt.

Jag var då andfådd, orkade nästan inte med skollektionerna.

Oftast tittar jag inte så mycket på skärmen för att jag tycker att alla datorspel slösar bara på tiden, utan då kan man göra något annat. Jag gillar att vara utomhus och promenera. Annars när jag tillbringar tid på skärmen, är när jag skriver mitt skolarbete.

Efter skolan, går jag hem precis som alla äldre ungdomar som inte går på fritids. När jag är hemma, pluggar jag lite tyska och förhör mig själv.

Eller så spelar jag piano, 30 minuter per dag och under torsdag, klockan 17:30 går jag iväg till min pianolektion. Att spela instrument helt okej, inte direkt roligt, men inte heller tråkigt men man kan vila hjärnan medan man spelar. På tisdagarna har jag extra lektioner efter skolan. Det är kinesiska modersmål alltså, en lektion som jag tycker är tråkigt för jag kan redan flytande kinesiska, förstår de flesta orden, men jag måste ändå av min mamma gå på den.

Ibland tittar jag på min ipad, då tittar jag oftast på 96kg män tyngdlyftning som lugn vila. Jag tycker att 96kg är en passande vikt för tyngdlyftning. Ju större i vikt känns det som att man har mer fett än muskler i kroppen. Ju mindre i vikt känns som om man är svag och liten.

Jag dammsugar köket och mitt rum och ibland mamma och pappas rum. Jag hjälper till att duka när maten är färdig. Ibland hjälper jag till att kasta sopor och städar hallen.

Jag träffar inte så många personer under en dag, en anledning är för att Coronaviruset fortfarande lever och en annan anledning är att mina flesta släktingar bor i Kina. De flesta personer jag umgås med är i min skolan. Dem är Liam, Kasper och Gustav som jag umgås med under rasterna.

Publicerat

23 maj 2022

Berättat av

Changchen

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03057

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Myrsjöskolan

Klass

Klass 7B1

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!