Mitt Liv

Berättat av Julia

Född 2008. Myrsjöskolan. Klass 7B1.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

08.02.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Tisdag: Min dag

På morgonen så brukar mitt alarm börja låta ungefär klockan 06.00. Ljudet väcker mig knappt för det är så lågt, men tillslut vaknar jag. Men jag går inte upp då, när klockan är ungefär 07.00 så går jag upp. Jag snoozar alltid i ungefär en timme innan jag går upp. Jag försöker sova så mycket som möjligt på morgonen för jag är trött och då skippar jag frukost. Men vissa dagar så äter jag frukost. Det brukar vara en frukt eller speciellt ett päron. I vår familj brukar vi inte äta frukost samtidigt för att alla vaknar olika tid. Man måste även fixa sin frukost själv.

Efter det så börjar jag göra mig iordning för att gå till skolan. Jag bäddar min säng och sätter på mig ett par jeans och en tröja som jag plockat ut ifrån min garderob. Sedan borstar jag mitt hår, sätter på mig smycken och lite mascara. Jag tar min dator och börjar packa min väska. Sen sätter jag på mig mina skor och min jacka och går ut till busshållplatsen. Min buss går vid 8-tiden för vi börjar lite senare idag än vad vi brukar göra. Jag bor så nära en busshållplats så jag måste gå ut bara några få minuter innan bussen går. Ibland så behöver jag springa för att bussen är tidig eller för att jag är lite för sen och ibland kan jag bara ta det lugnt. När jag går på bussen så brukar jag gå på bakdörren i bussen för att man inte får inte gå fram och blippa sitt busskort under pandemin. På bussen brukar jag hålla på med min mobil inne på snapchat eller på ett spel. Ibland så pratar jag med någon i telefon eller i verkligheten. Ibland på vägen till skolan så hoppar en av mina vänner på efter några busshållplatser. Vi åker hela vägen med varandra och går till vår nästa lektion tillsammans.

När jag går av bussen så går jag in i skolan och till mitt skåp där jag lämnar min jacka och hämtar mina matteböcker och min dator. Sen går jag emot matteklassrummet i grön korridor och sätter mig på en bänk nära dörren där mina kompisar oftast sitter och väntar. Medans jag väntar på att dörren ska öppna så pratar jag med mina kompisar. Efter matten så har vi so lektion. Jag och mina vänner går tillbaka till våra skåp i blå korridor för att hämta min so bok och lämna min matte bok. Sedan går jag emot klassrumsdörren i blå korridor och väntar. Efter so:n så har vi den sista lektionen innan lunch, språk, i mitt fall franska. Det är den lektionen jag gillar minst på dagen.

Efter alla förmiddags lektioner så ska vi äta lunch. På lunchen så äter jag antinge i skolan, går till rackethallen eller så åker jag till Orminge med mina kompisar. Beroende på vart jag åker så blir det olika typer av lunch. Efter lunchen så har vi bild i korridor röd. Det är min favorit lektion på dagen för att det är en lugn och en lektion där man bara målar och ritar typ. Efter det så har vi svenska, som är den sista lektionen på dagen. När svenskan är slut så är klockan 14:40, det är vår näst tidigaste dag på veckan.

Efter hela skoldagen så åker jag hem. Ibland kan det vara så att jag hänger med mina klasskompisar efter skolan, men oftast inte. Men när jag åker hem så åker jag antinge med en buss hem som går ungefär 14.45 men den är svår att hinna med för vi slutar 5 minuter innan den går. Om jag missar den så får jag vänta tills nästa buss går, som är ungefär klockan 15.15. När jag är hemma så brukar jag ta lite mellis som ett päron och sen går jag upp till mitt rum. Där så brukar jag kolla på Tiktok och chilla tills det blir middag. På middagen så äter hela familjen tillsammans. Men ibland kan det vara så att pappa eller mamma jobbar lite senare och då äter vi bara dom som är hemma.

Efter middagen hemma så chillar jag och kollar på Youtube eller på Tiktok samtidigt som jag äter ett eftersnack/efterrätt. Snacket kan antingen vara något som jag har köpt under dagen eller bara en frukt eller något som vi har hemma. Ungefär mellan 21.30-22.00 så börjar jag göra i ordning mig för att sova. Jag börjar med att ta en dusch där tvättar mitt hår.

Efter det borstar jag tänderna och tar på min hudvårds produkter jag har på under

natten. Efter det går jag ut ur badrummet och går ner med disk och skräp som har varit i mitt rum under kvällen. Sen så går jag till mitt rum, öppnar mitt fönster och öppnar min mobil, ibland öppnar jag snapchat och ibland tiktok. Sedan när det är tillräckligt kallt stänger jag fönstret och går och lägger mig ungefär runt 22.30.

Publicerat

23 maj 2022

Berättat av

Julia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03063

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Myrsjöskolan

Klass

Klass 7B1

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!