Mitt Liv

Berättat av Olivia

Född 2008. Myrsjöskolan. Klass 7B1.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

14.02.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag brukar oftast vakna vid ungefär 6:30 varje morgon. Jag vaknar av mitt alarm på min telefon, men jag är oftast väldig trött då så jag brukar trycka på snooze och sova lite till. Sedan går jag till slut upp och tvättar mitt ansikte eller tar en dusch, och sen sätter jag på mig mina kläder. jag brukar välja mina kläder dagen innan, för annars så tar det då lång tid på morgonen om jag gör det då. jag sätter på mig ett par jeans och oftast en långärmad t-shirt eller en collegetröja. jag gillar att ha på mig smycken, så det sätter jag på mig också då. Sen brukar jag sminka mig lite grann. Vid det här läget så finns det inte så mycket tid kvar innan jag måste gå, så då springer jag upp till köket och gör en snabb frukost. jag äter lite olika mat varje dag, men äter oftast kvarg, en macka (om mamma har fixat en innan) eller en bit blåbärsbröd som min mamma har bakat.

Sedan så lägger jag i gasen och springer till bussen som nu går om knappt 5 minuter, men jag hinner alltid ändå. Bussen är nästan alltid knökfull för massor av människor tar samma buss som mig och ska till Myrsjö.

När jag kliver av bussen går jag fram till mina kompisar som också tog min buss men jag stod inte med dem då för jag kunde inte ta mig dit. Vi går tillsamman in i skolan och till våra skåp, och hämtar våra saker för den första lektionen. Sen när några lektioner har gått så har vi lunch och jag brukar då gå och äta och sen bara hänga lite i korridorerna eller ibland gå ut.

När sista lektionen har slutat så hämtar jag mina saker i mitt skåp och går till bussen med Sophie och Tuva oftast. Jag tar bussen hem och när jag kommer hem så hänger jag med ofta med mina kompisar eller gör mig iordning för mina träningar. När jag har karate så chillar jag bara innan och äter mellis, men om jag har innebandy så brukar jag nästan varje gång hänga med Moa eftersom att vi går på det tillsammans.

Om jag inte har någon träning efter skolan så brukar jag oftast hänga med någon eller så gör jag skoljobb. Jag tyckte dock inte om att jobba med skolan för det är nästan alltid tråkiga saker att göra. Annars så brukar jag sitta med min mobil eller dator och tittar ofta på Netflix, Tik Tok eller använder Snapchat.

När jag hänger med mina kompisar så brukar vi göra lite olika saker beroende på vem jag är med. Ibland så tar jag bara en kort kvällspromenad med Moa och då går vi inte hela tiden dock, utan vi stannar ibland och gör inte så mycket. Annars så brukar jag ofta vara hemma hos nån och titta på film om det är kväll och annars så chillar vi bara typ. Men det brukar ofta sluta med att vi går ut.

Jag brukar ofta också hjälpa till hemma med att tex. plocka ut diskmaskinen, sortera tvätt, ta ut soptunnorna och mer. Då får jag månadspeng som jag kan köpa lite vad jag vill för, eller spara.

Publicerat

23 maj 2022

Berättat av

Olivia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03071

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Myrsjöskolan

Klass

Klass 7B1

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!