Mitt Liv

Berättat av Selma

Född 2008. Myrsjöskolan. Klass 7B1.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

Alla skoldagar.

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min vardag / Selma Österling

Mitt alarm ringer 06:25 det är en repeterande sång fast ändå så snoozar jag direkt. Tio minuter senare så ringer det igen och jag tar upp min telefon och scrollar på sociala medier. Det är alldeles för kallt för att ta av sig täcket under vintern. Jag får tänka ut vad jag ska ha på mig innan jag kliver ur sängen, så jag inte fryser ihjäl. Det är oftast ett par jeans och en tjocktröja. Fast tröjan är ofta färgad om jag hittar en. När jag tänkt ut min outfit, kliver jag ur sängen och skyndar mig att få på kläderna. Min ragdollkatt stryker sig mot mitt ben. Hon vill troligen ha mer mat. Min katt fortsätter kela med mig så tillslut följar jag med henne till hennes skål och tar ett decilitermått av hennes mat. Efter det så brukar det bli lite stressigt Jag skyndar mig att sminka mig och äta frukost. Det är oftast 5 minuter kvar , fast ändå inte varje morgon. Så jag använder dem till att borsta tänderna, skyndar mig att packa min skolväska med dator och idrottskläder. Väskan får stå på en pall i hallen så jag inte glömmer den. Sedan klär jag raskt på mig ytterkläder.

Jag åker buss med Olle och Sophie. När bussen kommer fram så går jag till mitt skåp och hämtar mina böcker.

Efter mina första lektioner har jag lunchrast och då brukar jag och mina kompisar åka till centrum och köpa snacks. Sen går vi till våra sista lektioner. När vi slutar, så får jag springa till bussen så jag inter missar den, Den går liksom bara en gång i halvtimmen. Bussen är alltid packad med folk även fast vi är i en pandemi.

När jag kommer hem så käkar jag mellis som ofta är en macka eller snabbnudlar. Antingen så duschar jag eller städar köket efter det. Då är klockan ungefär 16:45 det beror på dagen, eftersom skolan slutar olika tider varje dag, då brukar jag sätta mig vid datorn och spela olika spel som Phasmophobia (Bara om en kompis vill vara med), Minecraft, Bloxburg Left4Dead och Unboxing. Då spelar jag tills mina föräldrar säger att det är middag. Till middag brukar jag äta nyttig mat som inte är så god för att min mamma är på diet. När maten är klar, så sätter jag i diskmaskinen och tittar lite på tv och sen går ner till mitt rum och spelar mera. Då sitter jag i samtal med mina online kompisar Ace, Nova, Doris, Zelda och Olga. runt 21:00 så stänger jag av datorn och går upp till mina föräldrar och tittar på tv. Mitt favoritprogram är Builder brothers som är två bröder som renoverar hus. Runt tio- tiden så gör jag mig redo för att gå och lägga mig. Ofta så somnar jag runt elva- tiden.

Publicerat

23 maj 2022

Berättat av

Selma

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03073

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Myrsjöskolan

Klass

Klass 7B1

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!