Mitt Liv

Berättat av Miyabi

Född 2012. Årstaskolan. 3D.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

10.05.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gillar att vara upp och ner. Typ som jula, mjukis, framåt mjukis eller stå på händer. Det är kul och jag blir glad av det.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Jag heter Miyabi och är 9år, jag har skillda föreldrar. Min mamma bor i Mälarhöjden och min pappa bor i Årsta. Ljust nu ligger jag och sover i min loftsäng hos pappa. Jag drömmer nånting, säkert att jag är med mina kompisar. Min pappa kommer in i mitt rum och väcker mig. Han avbryter min dröm. Min pappa brukar komma och väcka mig kl.06:30-06:50. Sedan går jag och

äter frukost. Jag häller i yogurt i en skål jag fick av min farmor i födelsedagspresent. Sedan häller jag i lite russin, banan och flingor. När jag ätit upp går jag in i mitt rum och klär på mig. Jazzbyxor och hoodie. Sedan går jag till badrummet och borstar tänderna. Sedan packar jag min ryggsäck med en gympapåse till cirkusen. Jag lägger mig i min pappas säng och tar upp min mobil. Jag tittar på tiktok en stund, sen går min tidsgräns. Jag kollar på klockan, den är 07:30. Jag tar på mig jackan och ryggsäcken och mobilen. Jag säger hej då och går ut i trapphuset och sedan ut på gården. Min pappa vinkar från ett av fönstrerna. Jag går ner för backen och upp mellan flera hus. Jag tar upp min min mobil och ringer min mamma. Jag brukar alltid ringa henne på morgonen. Vi pratar i några minuter. Sedan är jag framme på skolan. Jag ser några kompisar och går fram till dem. Vi pratar lite. Efter en stund visslar dem in. Jag och mina kompisar går in och hänger av oss. När jag kommer in i klassrummet är det lite småviskigt. Jag går till min låda och tar upp min bok. Sedan går jag och sätter min på min plats. Jag läser en stund. Det är rätt spännande. När det har gått en stund säger en av våra lärare att vi ska plocka undan. Jag lämnar boken och sätter mig på min plats. Vi har matte. Vi ska jobba med uppställning. När vi börjat jobba ska jag såklart fastna på en uppställning. När är det har gått en stund är det rast. Jag går och tar på mig mina skor. Min kompis kommer förbi och ger mig en macka till rasten. Han brukar alltid göra det. När dagen är slut är det fritids. Min pappa kommer och hämtar mig. Vi tar bussen till gulmarsplan, och sedan tunnelbanan till skarpnäck. Jag och pappa går till skarpnäcks kulturhus. Vi sätter oss i en soffa. Jag går och byter om medans min pappa jobbar på sin dator. När jag bytt om börjar cirkusen. Vi ska uppträda. Vi värmer upp lite. Jag ska gå på klot. Jag går lite på klotet för att få igång mig på klotet. Lärarna ber oss att sätta oss ner. Jag ska uppträda med en som är äldre. Jag och den äldre ska börja. Jag har en klump i magen ifall att vi gör fel. Allt går rätt. När jag och pappa är hemma äter vi. Det blir typ som en gryta med potatis. Efter maten tittar jag och pappa på film och dricker te. Sen borstar jag tänderna. Jag och pappa går upp i min säng. Han läser sagan om ringen för mig. Jag somnar lite senare när han läst klart.

Publicerat

13 juni 2022

Berättat av

Miyabi

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03189

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Årstaskolan

Klass

3D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!