Mitt Liv

  • Nicklas Boström Eriksson

Berättat av Ivar

Född 2013. Utsäljeskolan. 2B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

31.05.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag tycker om att hoppa studsmatta, rita, gunga, gå på scouterna och att klättra.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej, jag heter Ivar och är 9 år gammal. Jag ska berätta om min nionde födelsedag som var den 31 maj.

Morgonen

Det började med att jag vaknade av att min familj höll på med någonting i köket. Jag låtsades sova och en liten stund senare kom de in i mitt rum och sjöng ”Ja må han leva” och hurrade. -Grattis älskade Ivar på din 9-årsdag, sa de. Sen fick jag en frukostbricka och paket. På frukostbrickan var det en svensk flagga, en bukett syrener från trädgården, färskpressad äppeljuice, Yoghurt med färska jordgubbar, en nybakad fralla med ost och skinka och en tårtbit med ljus i. Jag öppnade mina paket samtidigt som jag åt min frukost i sängen. Sen gjorde jag mina morgonrutiner och gick till skolan.

I skolan

När jag kom till skolan läste jag Sifferplaneten. Den är skriven av Christer Fuglesang som är den förste svensk som varit i rymden. Till lunch blev det grekiska färsrutor. Det var inte så gott men oftast är maten i skolan god. På rasten gungade jag med Alicia. På idrotten spelade vi ”Harry Potter”. Det går till så att man är två lag, en spelare i varje lag är Harry Potter, och varje lag har tre konor som står på en plint. Motståndarlaget ska försöka kasta ned konerna med en boll och man ska försöka skydda sina egna konor. Får man bollen på underkroppen blir man tvungen att sätta sig ned men man kan bli räddad av Harry Potter.

Efter skolan

När jag kom hem fikade vi med tårta och kakor tillsammans med våra ukrainska gäster. Familjen sjöng och hurrade. Ukrainarna sjöng inte för de kan bara ryska.

På kvällen

När vi fikat med tårta åkte vi till O´Learys och bowlade. Jag kom tvåa. Efteråt åt jag en Quesadilla med nachos.

Publicerat

17 juni 2022

Berättat av

Ivar

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03253

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Utsäljeskolan

Klass

2B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!