Mitt Liv

  • Mamma

  • Mamma

  • Mamma

  • Mamma

Berättat av Frida

Född 2013. Utsäljeskolan. 2B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

25.05.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Frida och är 8 år gammal. Jag har en lillasyster, en mamma och en pappa. Vi bor i Snättringe. Jag tycker om att sy, läsa, fläta, spela; piano, brädspel och Roblox. Tycker också om att träna: simning, Taekwondo och handboll. Men att leka med mina kompisar får jag också energi av.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Här kommer ett exempel på hur en halv skoldag och en halv helgdag kan se ut för mig.

En halv dag i skolan 2022:

Jag vaknade kl 9 sen gjorde jag mina rumssysslor.

Till frukost åt jag en äggmacka med tångkaviar på. Efter frukosten klädde jag på mig mina blåa jeans och min gröna tjocktröja och en svart tshirt under. Sen packade jag min väska, i min väska låg: gympakläder, schampoo, handduk och träningsskor. Sen satte jag på mig min blå jacka och mina sneakers och gick jag till bussen.

Jag satte mig på en plats som var ledig och åkte till skolan. När jag var framme vid skolan gick jag till klassrummet och tog fram min mattebok och började jobba-jag gillar verkligen matte och är bra på det! Sen hade vi rast och lekte Bluff. Till lunch åt vi panerad fisk med potatis och det var gott!

En halv dag på nationaldagen 2022:

Jag vaknade klockan 10. Vi gjorde en frukostbuff’e med bland annat: vattenmelon, mackor med olika hemmagjorda spreads och apelsin och ingefärs shot (den var ganska stark).

Efteråt åkte vi till Hemköp och handlade ingredienser och slog in paket så att Frans ska kunna ha sin egna glassfest i sommar. Hans 9 års kalas var sen väldigt roligt, vi gjorde egna tårtor och lekte kull. När jag kom hem hade vi städdag så jag städade mitt rum och torkade ytor i huset. Vi avslutade dagen med att åka till Långsjön, åt pizza och badade (bara jag badade).

Publicerat

17 juni 2022

Berättat av

Frida

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03265

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Utsäljeskolan

Klass

2B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!