Mitt Liv

Berättat av Vera

Född 2013. Utsäljeskolan. 2B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

30.05.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gillar att leka med kompisar, pyssla, prata med mina kompisar i mobilen. Vi har mobilgrupper så många kan prata samtidigt. Jag älskar att kolla på TikTok och göra egna videos.,Mitt favoritspel är Robloks. Gillar att bada på badhus och i ”vår ”sjö Långsjön. Min favoritmat är köttbullar och makaroner med ketchup

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mamma och pappa väcker mig på morgonen. Ca kl 6.45. Jag mornar mig en stund. Sätter på mig svarta leggings och en rosa luvtröja med tryck ”dance academy”. Jag går upp för att äta frukost. Jag brukar äta Skärgårdskaka Hönö och dricker ekologisk mellanmjölk. ”Grön mjölk”. Idag åt jag även hallon, för det älskar jag. Efteråt gick jag ner och borstade tänderna med min eltandborste. Jag tar med mig kanelkncke till skolan och min gpsklocka för att mamma och pappa ska kunna nå mig efter skolan. Pappa skjutsade mig till skolbussen som åkte till Källbrink. Jag går i Utsäljeskolan i Snättringe, men den har rivits och håller på att byggas upp igen. Därför går vi i en barackskola vid KällbrinksIP. I skolan började vi med ”Lugn morgon”. Det innebär ljudbok på polyglutt. Sen hade vi Engelska. Då jobbade vi med Toys. Vi hade dialogövning genom att gå runt i klassen och frågade vilka leksaker de gillade. Efter det var det lunch. Currykyckling med ris. Vi äter alla tvåor tillsammans + alla ettor. Vi står i led och går fram till kantinerna och tar maten själva. Efter det lunchrast. 30 min. Idag lekte vi ”Bluff”. Efter lunchrasten hade vi halvklass. Då byggde vi ihop ett ”bihotell”. På nästa lektion , även den halvklass, var vi i skogen. Vi lekte och fick smaka på kanel, melon, solrosfrön, sallad och saffran. Efter den lektionen var skoldagen slut och fritids började. Då lekte jag bluff igen. Kl 16 åkte jag skolbussen hemåt. Bussen stannar vi Utsäljeskolan och där hämtade min kompis Julis pappa oss. Vi skulle leka efter skolan. Hemma hos Juli kollade vi på TikTok, spelade Tocka Boca och lekte ute. Vi lekte i lekparken utanför Julis hus. När jag kom hem från Juli fick jag en glass för att det är min namnsdag. Jag hade fått tre brev i brevlådan. Två beställningar av berlocker ( jag gillar att tillverka egna örhängen och armband) och ett försenat födelsedagskort från mormor. Snart ska vi äta . Det blir falukorv och potatismos. Sen hoppas jag hinna kolla lite skärm förstås. Jag går och läggger mig senast kl 21. Gör mig iordning vid 20.00.

Publicerat

17 juni 2022

Berättat av

Vera

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03263

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Utsäljeskolan

Klass

2B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!