Mitt Liv

Berättat av Liam

Född 2013. Utsäljeskolan. 2B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

30.05.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Liam och jag är 8 år. Jag bor i ett hus i Utsälje, Segeltorp sedan 9 år tillbaka med min familj som består av mamma Therese, pappa Mathias, Lillasyster Elvira 5 år och min lillebror Milo 3 år. Jag har ett eget rum i vårt hus på 145 kvm och vi har 6 rum och kök. Vi har en stor trädgård med ett fotbollsmål och gungställning och massa andra roliga leksaker som badminton, kubb och krocket. Jag gillar att spela på mobilen och leka med mina kompisar. Jag gillar att åka skidor, spela fotboll, köra kubb och att vara ute mycket med mina vänner. Jag går på friidrott en dag i veckan på Källbrinks IP och min pappa är tränare där. Jag cyklar Mountainbike en dag i veckan i Flottsbro med tre andra kompisar i Spårvägens MTB klubb. Jag gillar att hitta på saker ute och röra på mig. Klättring och Yoump är några favorit ställen jag har att åka till.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mamma väckte mig kl: 07.00 när jag låg och sov i min säng i mitt rum i huset i Segeltorp, Stockholm. Sen gick jag upp och klädde på mig och gick till köket och gjorde frukost och åt yoghurt och en smörgås. Efter frukosten borstade jag tänderna och mamma borstade också och sedan gick jag ner till undervåningen och klädde på mig skor, keps och regnjacka, för det regnade massor idag. Jag mötte två kompisar på vägen till bussen och vi gick tillsammans. Eftersom att min skola byggs om nu så tar jag en buss till den tillfälliga skolan nere i Källbrink. I skolan idag hade jag SO, idrott och svenska. På idrotten lekte vi tomtesmyg, det är en lek som man gömmer sig bakom mattor och sen ska man försöka ta bollar utan att läraren ska se en. På svenskan jobbade vi med vår svenska bok Diamantjakten. På SO lektionen jobbade vi med en intervju som vi gjort tidigare med någon anhörig. På rasten lekte jag med kompisar och vi lekte kull. Till lunch åt vi potatis och biff. Skolan slutade kl 13.30 och efter det gick jag till matsalen och åt mellis. Melliset bestod av en smörgås med pålägg. Sen va jag inne på fritids och lekte i förrådet. Sen tog jag 16.00 bussen hem. När jag gick av bussen gick jag hem med två kompisar. Jag lämnade min väska hemma och sen gick jag hem till en kompis i klassen och spelade Playstation och åt middag där. Efter middagen gick vi till en annan kompis och lekte ute och spelade fotboll och då va vi fyra killar i klassen. Sen gick jag hem och gjorde mig ordning för kvällen och gjorde läxan. Sen la jag mig i sängen i mitt egna rum bland alla mina gossedjur och mamma och pappa kramade mig godnatt.

Publicerat

17 juni 2022

Berättat av

Liam

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03269

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Utsäljeskolan

Klass

2B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!