Mitt Liv

Berättat av Nora

Född 2008. Fjällbacka skola. Årskurs 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

14.10.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gillar att rida hästar.

Dansa

Sjunga mm (men mycket mer)

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag heter Nora madelene Welander Strandberg och är 11 år. År : 2020. Jag har också två systrar. En storasyster som är 18 år som inte bor med oss och en lillasyster som är ca 8-9 år gammal.

Min mamma heter Madeleine Welander och jobbar på tanum kommunen i tanum och min pappa jobbar som ordningsvakt på Uddevallas tingsrätt.

Jag bor på två ställen för att min mamma och pappa är inte ihop längre. Min mamma bor i ett hus och min pappa bor i en lägenhet.

Hos min mamma bor jag på solrosvägen och hos min pappa bor jag på Alegatan.

Jag börjar med att vakna på morgonen oftas av mamma eller pappa och tar upp min telefon och tittar på tik tok. Tik tok är en app som man kan dansa till sånger och lägga ut. Telefon är en liten apparat som man kan söka på eller spela spel ja typ vad du vill.

Sen kommer min pappa eller mamma in och säger hejdå och sätter mitt alarm på telefon.

Första larmet går då skall jag hämta frukost sedan äter jag i köket det blir flingor med mjölk eller flingor med yoghurt och russin. Sen går ett larm när jag skall göra mig färdig och därefter går ett larm när jag skall gå. rummet mitt så har jag ett skrivbord,säng,sängbord,och en hylla med en fin liten tv. Medans jag äter så kollar jag på Netflix som är en app man kan kolla på film. ( eller youtube en liten stund som är samma sak typ). Efter så tar jag min disk och ställer den i diskmaskinen och slänger mitt skräp i papperskorgen.

Jag borstar mitt hår och mina tänder. Därefter så tar jag på mig mina kläder som jag tog fram i förrgår. Det är oftas långa byxor och en t-shirt med en tjocktröja på.

Sedan ringde mitt alarm för att jag skall gå till skolan. Det är ganska guppig väg för att åka skateboard men jag körde ändå. Sedan är jag framme och lägger min väska i mitt skåp och lägger min skateboard i där med. Sedan går jag och gungar med alla andra och har kul tills klassens klocka ringer då skall alla klasser ställa sig i ett brandled. Ett branded är där man ställer sig på en rad och så kan man räkna alla som var där. Så dom vet om det skulle brinna. Sen går vi en snabb promenad.

Efter springer alla till sina kapprum för att ta av sin jacka och sina skor.

Sedan så lyssnar vi på fröken och jobbar. Efter det så packar vi undan och går ut på rast. Går in av samma klocka och gör samma sak om och om igen. Ja det låter tråkigt men det är ganska kul. Nu kommer jag beskriva en onsdag för mig. Den första lektionen är SO och vår lärare heter Sofia. och sen har vi rast i 20 min/minuter och sedan tvättar jag händerna efter rasten. Efter så har vi NO läraren heter Katarina. Och efter det så lägger vi våra underlägg och ett underlägg är ett papper som man ritar på eller klistrar på med lim,och man efter det laminerar in det i plast. Men vi tvätta borden med en sprayflaska som innehåller diskmedel och vatten, och tråkar sedan med papper.

Efter så ropar våran fröken ett bord i taget som får ställa sig i ett led med 1 meter avstånd i kön i hallen eftersom att vi inte kan gå till vår matsal begrunda av viruset som åker runt (Covid-19) . Vi får gratis mat utav tanums kommun. Sedan kl 11.10 får vi gå ut på rast. Jag brukar gunga på en gunga med mina kompisar,det är superroligt.

Efter så ringer klockan när vi skall in. Vår lektion är matte vår mattelärare heter Sofia men om hon inte e här så har vi Katarina som mattelärare . Sedan har vi rast igen och efter rasten så har vi idrott. Vår idrottslärare heter Emma. Vi brukar springa i skogen.

Sedan är skolan slut och Jag tar min skåpnyckel och låser upp mitt skåp och tar mina skor och min finaste jacka. Och sedan låser jag mitt skåp och lägger min nyckel i min ryggsäck. Jag brukar cykla på min cykel eller skateboard. Sedan när jag kommer hem så gör jag min läxa och äter jag en skål med flingor och yoghurt. Och sedan kommer min pappa hem. Och sedan äter vi middag och sedan borstar vi tänderna och håret och går och lägger oss.

Det var mitt minne år:2020

Publicerat

27 oktober 2020

Berättat av

Nora

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00868

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Fjällbacka skola

Klass

Årskurs 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!