Mitt Liv

Berättat av Algot

Född 2007. Köpingebro skola. åk 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

10.12.2018

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gillar att spela, rita, gymnastik, titta på film och titta på YouTube.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag börjar med att jag vaknar av min väckarklocka 6:50 och går upp ur sängen och klär på mig sköna byxor typ jeans eller mjukisbyxor. Tröja brukar jag bara ta en vit typ och sen en tjocktröja, ett par strumpor också vita eller svarta. När jag har klätt på mig så går jag och bäddar sängen och rullar upp rullgardinerna vid mina två fönster. Sen när jag har bäddat så går jag och äter en macka med smör och lite juice eller så äter jag havregrynsgröt med lite juice.

Efter jag har ätit går jag och borstar tänderna. När jag har borstat så tittar jag på skolschemat på mobilen och ser ifall jag har gjort alla läxor och sånt sen så sätter jag mig och tittar på mobilen, Youtube då eller någon typ av film. Sen när klockan är runt 8:00 så tar jag min jacka, vantar och skor, mina skor är ett par vita typ jumpa skor och svarta tunna vantar. Jag tar också en typ av sjal runt nacken och ansiktet för att när jag cyklar så kan det vara kallt. Sen tar jag min skolväska går ut låser dörren och tar min cykel och hjälm, när jag cyklar så ser jag skolbussen som kommer ifrån Nybrostrand på väg till skolan, jag bor i Köpingebro så jag behöver inte åka buss. När jag cyklar ser jag också andra som går till skolan eller cyklar jag ser också många bilar som kör till eller ifrån skolan för att många åker bil till skolan.

När jag är i skolan så sätter jag in cykel och går till klassrummet och lämnar min hjälm, väska, vantar och stjal. Sen så går jag ut utanför klassrummet och pratar med mina kompisar tills klockan ringer och vi ska in i klassrummet. När vi är inne i klassrummet så sätter vi av våra väskor på stolarna och sen börjar lektionen. Jag arbetar så bra så möjligt och hänga med och förstår, när dem säger vad vi ska jobba med så lyssnar jag och sen så när vi ska jobba så hittar jag informationen om det t.ex är frågor så är där en presentation som man kan titta på i Google Classroom. Jag går in i Google Classroom och läsa igenom presentationen och sen så svarar jag på frågorna. Men senare längre fram när vi har haft lektionen så ska vi ha rast och då så går jag och spelar bandy, jag spelar bandy med mina kompisar Neo och Dante, vi kör mest mål till mål, det är när man ska skjut bollen från sitt mål in i den andras mål. Ibland så kör vi också missar står. Jag kör inte bara bandy ibland så går jag rundor med Dante eller någon annan kompis och pratar. Men senare när rasten är slut så har vi lektion och sen så ska vi äta mat. Vi har annan mat varje dag så vi har inte samma mat två dagar i rad, min favorit mat i skolan är nog Taco eller spagettin, dem två rätterna är dem som jag tycker är bäst i skolan.

Vi använder datorer i skolan och som jag berättade innan så använder vi Google Classroom och det är där vi hittar all information och presentationer som vi ska ha på lektionen men om vi vill se annan information t ex veckobrev så kan man gå in på Vklass och det är där vi tittar på schemat.

När jag kommer cyklar hem efter skolan så brukar det varar varmt så jag tar av mig jackan och lägger den i väskan och jag använder inte min sjal då. Men när jag är hemma så tar jag av mig packar upp och äter något typ som nudlar, när jag har ätit så gör jag läxor om jag har några. Annars så tar jag och tittar på Youtube eller så hjälper jag till med att gå ut med hunden, ta tvätten, ta diskmaskinen, sätta igång tvätten eller sätta igång diskmaskinen. Ibland så kan jag också vara med mina kompisar Harley, Dante , Isak och vara hemma hos dem eller bara vara med dem.

Senare när klockan är 18:00 så får jag börja spela och sen när klockan är 21:00 så får jag inte spela mer, jag brukar spela Minecraft, The Crew 2, Rocket league eller Titanfall 2. Runt 19:00 så äter vi och jag går och lägger mig klockan 22:00.

Minecraft är ett spel där man kan spela online med andra eller själv, man kan spela survival och creative i survival ska man överleva och i creative så kan man bygga vad man vill och man behöver inte samla på material utan man har allt redan. The Crew 2 är ett spel där man kan köra bil, flygplan, båt, motocross, motorcykel, terrängbil och massa andra, man har olika race som man kan köra med alla olika bilar och så kan man köpa nya bilar också. Rocket league är ett fotbollsspel fast man är en bil och man kan flyga. Titanfall 2 är ett spel där det finns två lag och man ska döda varandra typ 350 gånger så alla i ens team kan ha typ 20 kills och då så när man har de så har man vunnit och man ska stoppa fiendens flykt så att dem inte kan fly. I spelet så får man sin Titan som man hoppar in i och spela med tills den dör och man måste hoppa ut.

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Algot

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00596

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Köpingebro skola

Klass

åk 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!