Mitt Liv

Berättat av Tyra

Född 2010. Ölmestadskolan. 5an Ölmestadskolan.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

På skoldagar vaknar jag vid 6:00 av mitt alarm som är på min mobil. Men på helgen vaknar jag kl 7:30. Jag har inte problem att vakna för jag är morgonpigg. Efter det kollar jag på min mobil. Jag har iPhone 7 gold.

Jag kollar på Tik Tok. Det är en app där man dansar. Ibland snappar jag mina kompisar på snapchat. Eller så kollar jag på Solsidan som går på TV4. När jag inte kollar på tik tok, snapchat eller TV4 kollar jag på Youtube. Då kollar jag på Jocke och Jonna, Therese Lindgren, Bianca Ingrosso och Julia Gustavson. Ibland kollar jag på Wahlgrens värld. Dom som håller i det är Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren. Hon är mamma till Bianca. Netflix är en favorit. Då brukar jag kolla på serier eller filmer. Det är det man kan göra på den appen. Jag brukar spela Roblox. Det är ett spel med många olika spel i spelet.

Därefter brukar sminka mig vid mitt sminkbord. Spegeln har lampor på sidorna. Det är studiolampor vid sminkbordet. Jag brukar sminka mig med Isadoras sminkmärke. Jag använder concealer, mascara och en blush från Isadora.

Sen väljer jag kläder. Jag brukar jag ta på mig ett par vida jeans eller träningsbyxor med hög midja. Jag tar på mig en stickad tröja, en t-shirt eller en luvtröja. Jag har aldrig strumpor på mig för det känns inträngt för foten. Magtröja tycker jag om att ha för då får jag mer luft och det blir inte så varmt.

På skoldagar äter jag en rostmacka med smör. Jag dricker ett glas vatten och ett glas lemonad. När det är helg äter jag fattiga riddare med socker och blåbär. Ibland äter jag pannkakor med Nutella och dricker lemonad.

Sedan lägger jag i alla saker i min skolväska. Varje dag lägger jag i min iPad som skolan äger. Den har jag hemma när jag inte är i skolan.

Till skolan cyklar jag eller så går jag. När jag cyklar så gör jag det med Alice W för vi bor ganska nära. Ifall jag går till skolan själv går jag själv. Men när jag går hem brukar jag gå hem med Alva oftast.

Jag har skilda föräldrar så jag bor i två hus. Med dom bor i samma samhälle. Fast i två olika delar av samhället. Min pappa bor i ett ganska gammalt hus. Jag har mitt sovrum på övervåningen hos pappa och hos mamma. Dem största sovrummen har jag hos både mamma och pappa. Mamma bor i ett nyrenoverat hus som hon flyttade in i 2019. Jag tycker det är ganska jobbigt att ha skilda föräldrar för man måste åka runt mycket för att flytta sakerna jag och min lillebror Erik har. Ibland saknar jag mamma om jag är hos pappa och tvärtom.

När jag kommer hem från skolan gör jag nudlar. Sedan gör jag läxorna. Jag brukar också kolla på min mobil. Eller min dator efter skolan. Då spelar jag Sims 4 det är ett spel där man gör gubbar och dom lever olika liv. Efter det gör jag mina läxor på min skolipad eller på ett papper. När jag gör mina läxor kommer min mamma hem. Men om jag är hos pappa går pappa till ladugården vid denna tiden. Om jag är hos min mamma så åker vi och handla. Vi handlar sura russin från sun maid, Nutella det är en nötkräm, gurka, äpple, tomat och rostat bröd. När vi kommer hem går jag upp på mitt rum och kollar på min mobil eller läser en bok medans mamma lagar mat. Medans om jag är hos pappa så kommer han in från ladugården vid halv sju. Och då tar vi det lugnt innan han gör kvällsmat. Vi äter hos pappa äter vi kvällsmat vid åttatiden. Hos mamma äter vi kvällsmat vid halv sju. Efter vi ätit kvällsmat tvättar jag av mitt smink och sedan tar jag på mig en ansiktsmask. Jag fyller upp ett bad men en badbomb i. När vattnet är uppfyllt så badar jag. Efter jag badat går jag och lägger mig.

Jag brukar inte hjälpa till så mycket hemma men jag hjälper till med att ta hand om min lillebror, att pynta till högtider och att städa mitt rum.

Jag umgås med Alva och Ella m mest. För på tisdagar slutar vi tidigt då slutar vi kl 13:00. På tisdagar leker vi med Lego Friends. Men sen umgås jag med Selma men vi umgås inte alls mycket. Jag umgås med Ella b som är ett år äldre och vi är släkt. Dom jag umgås med minst efter skolan är Alice W och Alice NS.

Publicerat

22 februari 2022

Berättat av

Tyra

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/02489

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Ölmestadskolan

Klass

5an Ölmestadskolan

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6532 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!