Mitt Liv

Berättat av Ella

Född 2009. Södertörns friskola. 7nv2.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv

Jag heter Ella och det här är en vanlig dag i mitt liv:

På morgonen vaknar jag av mitt alarm på mobilen som jag ställer in varje kväll. Då vaknar jag drygt kl. 06:00 eller snarare ”försöker vakna” kl. 06:00 varje dag. När jag vaknar på morgonen känns det som om mina ögonlock väger flera kilo men så småningom blir jag pigg och förbereder mig inför skolan. Jag brukar ta på mig ett par jeans, en topp och en tröja med dragkedja till när det inte är för kallt. Efter det äter jag frukost, oftast en varm toast med ost och kalkon med te eller varm choklad till.

När jag har borstat håret och förberett mig får jag oftast skjuts till busshållplatsen och åker buss till skolan. Anledningen till att jag inte brukar åka tåg en station och sedan byta till buss är för att jag tycker att det är mer bekvämt och smidigt att bara sitta kvar på bussen till slutstationen där min skola är. På bussen brukar det alltid finnas minst fem personer i samma årskurs som mig och det tycker jag om för då är jag inte ensam även fast vi inte brukar sitta tillsammans.

I skolan försöker jag alltid anteckna för att hemma gå igenom det jag jobbat med under dagen. Det hjälper alltid inför prov för då går jag bara igenom anteckningarna och ber bland annat min mamma att förhöra mig.

På rasterna brukar jag och mina vänner gå till djurhuset för att ta hand om och vara med kaninerna. När det är tillräckligt varmt kan vi ta ut de på ängen och sätta hinder som kaninerna kan hoppa över vilket är väldigt kul.

Efter skolan brukar jag som sagt plugga men jag går även på aktiviteter som karate och basket. Tyvärr krockar dans och karate tiderna med varandra så jag går på basket två gånger i veckan och karate en till två gånger i veckan. Annars skulle jag ha karate tre gånger i veckan och som vanligt basket två gånger i veckan.

Hemma hjälper jag till med att göra sysslor som t.ex slänga sopor, ta ut saker från diskmaskinen och ibland (väldigt sällan) hjälpa med att hänga upp nytvättade kläder.

På helger eller efter skolan så umgås jag ibland med vänner och då vi på centrum eller i skolans djurhus med kaniner fast vi är oftast i djurhuset därför att det är så nära. Det jag gillar med djurhuset är att det finns kaninungar som är nästan lika stora som min hand och det är så himla gulligt när de somnar i ens famn. De flesta dagar då jag inte är med vänner brukar jag vara hemma, kolla på film och plugga.

Det här var min vardag.

Publicerat

26 september 2022

Berättat av

Ella

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03305

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Södertörns friskola

Klass

7nv2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!