Mitt Liv

Berättat av Jonathan

Född 2009. Södertörns friskola. 7nv2.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

25.08.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknar klockar 07:15. Det är min mamma som väcker mig, dock ligger jag kvar i en kvart. När jag väl stiger upp går jag raka vägen till duschen. Efter jag duschat väljer jag ut passande kläder för dagen. Det är en varm dag så fram ur garderoben plockar jag ett par frotté shorts och en vit t-shirt samt ett par vita strumpor, allt i lite större passform så att det luftar bättre. Till frukost brer jag mackor med 99.6 procentigt jordnötssmör. Jag häller även upp vaniljkvarg och cornflakes i en skål. Du kanske inte är bekant med cornflakes men det är utbankade majskorn gräddade i ugn vilket går att köpa i affären som flingor. Efter jag tagit på min face wash och borstat tänderna skjutsar mamma ner mig till tågstationen med våran bensindrivna Volvo.

Jag tar SL-tåget två stationer innan jag hoppar av för att möta upp mina klasskompisar så att vi tillsammans kan gå den sista sträckan till skolan. I skolan hade vi svenska, engelska, matte och teknik. Det jag gillar mest med skoldagarna är lunchrasterna. De brukar vara 50 minuter långa. vi spelar ofta fotboll på lunchrasterna.

När jag kommer hem efter skolan gör jag min klassiska smoothie bowl där man mixar fryst jordgubb, mango och hallon med en deciliter mjölk vilket jag avnjuter i solen på altanen. Efter det tar jag det lugnt i soffan med mobilen tills jag får ett meddelande på Snapchat av min lagkompis att vi ska gå tidigare till träningen. Då tar jag på mig mina fotbollskläder samtidigt som mamma gör klart det sista med maten. Precis innan jag åker äter jag en kort middag med min familj vilken jag senare äter mer av efter jag kommit hem.

Efter träningen går jag upp och tar en dusch, tar på mig mina mjukisbyxor och äter lite mat framför antingen en fotbollsmatch eller en partiledarutfrågning på tv:n. Maten jag åt var förövrigt brocolli-och-pasta gratäng. När jag runt kl 10 på kvällen går upp för att sova är jag trött, jag gör mig nattklar snabbt för att sedan somna på någon minut.

Publicerat

26 september 2022

Berättat av

Jonathan

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03325

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Södertörns friskola

Klass

7nv2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!