Mitt Liv

Berättat av Lova

Född 2009. Maria Parkskolan. 4b.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

15.05.2020

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

15/5-2020

Hej, jag heter Lova jag är 10 år. Jag bor i Helsingborg. Där bor jag själv med mina föräldrar. Jag har blont hår och lite fräknar. Jag älskar nästan all mat. Min favoritmat är pasta carbonara. Jag hatar jordnötter, det är det värsta som finns. Jordnötter, jordnötssmör och jordnötsringar är värst. Det här var lite om mig, Lova. Men nu ska jag börja berätta om min dag.

Min dag börjar alltid med att min klocka ringer 06:30. Precis när jag vaknade hörde jag fågelsång. Det var så skönt att våren var här. Jag drog upp den gråa rullgardinen. Den gnisslade lite när jag drog upp den. Den rosa solen hade precis gått upp. Sedan gick jag ner. Trappan knarrade jättemycket. Jag hoppades att min pappa inte vaknade. Jag lade mig i den svarta soffan med vita knappar på. Jag tog på mig min leopard filt och lade mig på den svarta kudden. Jag öppnade min ipad och gick in på youtube. Jag tittade på Therese Lindgren. Hon gjorde Meal prep. 06:45 gick jag upp från den sköna soffan. Jag tog fram en macka, smör, leverpastej och mjölk från kylen. Jag bredde min ljusa macka med smör. Sedan bredde jag på leverpastejen och hällde upp min mjölk i ett genomskinligt glas. Jag tog två tsk Oboy och hällde i glaset. Jag satte mig vid det vita bordet med en grå duk. Jag åt min macka och drack min Oboy. Frukosten får 3/5. Jag gick till toan. Där tog jag fram min gröna tandborste och och plockade fram min tandkräm. Efter att jag hade borstat mina tänder tog jag på mig min rosa tröja och mina gråa jeans. Sedan satte jag upp mitt hår i en hög tofs. 07:34 gick jag ner för trappan och tog på mig mina gråa Vans och min blåa jacka. 07:37 gick jag ut och hämtar min lila cykel.

07:45 träffade jag min kompis Nellie. Vi cyklade tillsammans till skolan. 08.05 börjar vi skolan. Min första lektion var engelska. På engelskan hade vi glosor. Dem glosorna skulle vi öva på i 14 dagar. Vi tittade också på en film och skrev en kort text. 09:10 hade vi rast. På rasten spelade vi king. King är ett bollspel där du har fyra rutor en boll. Du ska slå ut olika personer med bollen. Efter rasten hade vi matte. På matten hade jag As test. Jag fick alla rätt. Sen jobbade vi i vår mattebok. Det gick jättebra. I vår mattebok har vi tre nivåer. Dem heter grön, blå och lila. Man ska göra två nivåer. Grön är lättast och lila är svårast. Jag gjorde blå och lila. Efter Matten hade vi en kvarts rast. På rasten spelade vi king igen. Sedan hade vi elevens val. På elevens val ritade jag olika människor. En blondin och en med massa fräknar. Dem blev ganska fina. Efter vi hade haft elevens val hade vi svenska. På svenskan skrev jag på denna text. Det var jätteroligt. Sedan gick vi och åt. Till mat blev det makaroner med köttbullar. Det var gott. Efter vi hade ätit fick vi en överraskning. Överraskningen var att vi fick en glass. Det var jättegott. Efter att vi hade ätit hade vi 25 minuters rast. Vi spelade king igen. Sedan hade vi So. Vi ritade sköldar. På min sköld ritade jag 4 träd. Varje träd symboliserar en årstid. Min sköld blev fin. Jag slutade skolan 13:15. Jag tog på mig min blåa jacka och mina gråa skor. Jag gick ut från den vita dörren. När jag gick ut såg jag massa fina blommor. Jag gick till min lila cykel. Sen började jag cykla. Jag cyklade på en svart asfaltsväg. På vägen såg jag min kompis Nellies hus. Sedan cyklade jag förbi Ica supermarket. Ica supermarket är den enda mataffären i detta område. Jag satte in min cykel i det vita förrådet och gick in genom den röda dörren. Jag hängde upp min jacka på en svart krok och ställde mina skor på golvet. Jag tvättade mina händer. Det är väldigt viktigt 2020 på grund av Covid-19. Covid-19 är ett virus som kan vara farligt. Sedan gick jag upp för min trappa och gick och lade mig i den gråa soffan. Jag småtittade på youtube. Sedan gick jag ut och hoppade studsmatta. Min studsmatta är grön och svart. Jag hoppade i nästan en timme. 15:30 kom min pappa hem. Vi pratade om hur dagen hade varit. Strax efter kom min mamma hem. Vi pratade ett tag. Sedan hoppade jag lite till. 17:45 åt vi mat. Vi åt lax, potatis och citronsås. Det var gott. Sedan läste jag lite. Jag läste Djupgraven av Camilla och Viveca sten. Sedan gick jag in på toan och borstade mina tänder med samma tandborste och samma tandkräm. Jag borstade mitt hår och satte på mig min pyjamas. Sedan satte jag mig framför tv och tittade tills jag gick och lade mig. Jag lade mig 21:00. Hejdå //Lova

Publicerat

5 juni 2020

Berättat av

Lova

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00283

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Maria Parkskolan

Klass

4b

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!