Mitt Liv

Berättat av Kayra Beren

Född 2009. Södertörns friskola. 7nv2.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

17.08.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv

Den här texten kommer att handla om mig Kayra Beren som är 13 år som berättar om min första skoldag i högstadiet som kan vara en vanlig vardag i mitt liv som för många andra elever också.

Idag är det skolstart och jag börjar årskurs 7 i Södertörns friskola i Huddinge kommun. Det är min första skoldag i min nya skola. Jag var mycket nervös inför nya skolan och alla de nya klasskamrater jag skulle möta. Därför vaknade jag tidigt den dagen när min Iphone 13 telefons larm väckte mig. Jag valde ut de kläder jag skulle ta på mig. Det blev baggy cargo jeans och vit t-shirt. Efter att ha gjort i ordning mig åt jag ett rostat bröd med smör, ost och apelsinmarmelad på. Sedan körde mamma och pappa mig till skolan i vårt bensindrivna BMW modell bil. Alla elever samlades i skolans gård.

Det fanns många elever och föräldrar på skolgården. Rektorn och biträdande rektorn höll tal för alla och välkomnade oss alla inför en ny termin. De strök under vikten av att gamla elever ska ta extra mycket hand om de nya eleverna som börjar skolan och lyfte allvaret kring mobbning.

Efter en kort skoldag slutade vi och jag blev hämtad av min far. När jag kom hem förberedde jag min väska inför min karateträning ute i Lidingöklubben karate Elit. Ett av Sveriges bästa klubb. Efter en hård träning kom jag hem och var ganska trött eftersom det var den förta träningen efter sommarlovet.

Jag tog en varm dusch när jag kom hem och tittade på nya skolschemat och gjorde i ordning allt som behövdes för morgondagen. Jag har gymnastik imorgon så därför packade jag in gympa byxor och gympaskor i min väska. Strax innan jag lade mig i sängen blev det lite bokläsning och lite kvällsfika i vårt vardagsrum.

Sammanfattningsvis var det en minnesvärd dag, samtidigt som det var mycket hektisk med många blandade känslor jag sent kommer att glömma.

Publicerat

26 september 2022

Berättat av

Kayra Beren

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03309

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Södertörns friskola

Klass

7nv2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!