Mitt Liv

Berättat av Izabella

Född 2010. Sandeplanskolan. 6b.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

25.10.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej, jag heter Isabella men jag kallas för Bella. Jag är 12 år och har två systrar. Jag har precis flyttat till räng sand men jag bodde där när jag var liten också så det är inget nytt för mig. Nu ska jag berätta om en vanlig tisdag.

Skolan börjar 08:30 på tisdagar så jag går upp vid 07:15. Direkt när jag har gått upp fixar jag frukost och oftast äter jag två mackor med pålägg och ibland tar jag lite yogurt med müsli till mackorna. Medan jag äter frukost kollar jag på min mobil. Då går jag in på ”snap” och kollar vem som har skickat till mig. Efter att jag har ätit upp tar jag undan frukosten och går och tar på mig kläderna jag ska ha till skolan. Jag tar alltid fram kläder dagen innan för att annars blir jag jättestressad på morgonen och då kommer jag att ta på mig helt galna kläder. Efter att jag har tagit på mig mina kläder går jag och borstar tänderna, när jag har borstat mina tänder går jag in i mitt rum och sminkar mig lite. Jag sminkar inte mig varje dag men oftast brukar jag ta mascara iallafall. När jag har sminkat mig cyklar jag hemifrån och då är klockan 08:10 för att jag ska möta mina kompisar vid 08:15 sen cyklar vi till skolan tillsammans och då är vi på skolan senast 08:25.

När jag kommer till skolan låser jag cykeln och sen går jag till mitt skåp för att lämna min väska och så tar jag det material jag behöver till den lektionen vi börjar med. Vi börjar med no sen har vi matte, spanska, svenska, engelska och sen har halva klassen hemkunskap. Vi har hemkunskap på måndagar också och då går andra halvan av klassen på det och andra halvan får gå hem och så är det på tisdagen också. Själv så har jag hemkunskap på tisdag så jag slutar vid 14:45.

Egentligen så tycker jag inte att tisdagen är en rolig dag men jag ville skriva om den för att sedan jag har varit liten har jag och mina syskon haft en tradition med vår mormor och det är att vi åker och fikar efter skolan varje tisdag. När jag har haft hemkunskap cyklar jag hem och sen kommer mormor. När mormor kommer åker vi och fikar men om jag ska vara helt ärlig är jag lite trött på det nu, jag har liksom fikat varje tisdag sedan jag gick i typ tvåan och nu går jag liksom i sexan. Nu när jag tänker efter är det väldigt konstigt att jag är trött på att fika.

När vi har fikat åker vi hem igen och då fixar min lillasyster Tilda sig till sin fotboll och när hon är klar cyklar hon själv till fotbollen. När Tilda har cyklat till fotbollen åker mormor hem och då väntar jag och min andra lillasyster Wilma på att mamma ska komma hem. När mamma kommer hem så lagar vi mat. När maten är klar så äter vi tillsammans efter Tildas fotboll. När vi har ätit tar vi undan maten och så gör vi läxor om vi har några men om vi inte har det så brukar vi kolla på en film tillsammans innan vi lägger oss. Tilda lägger sig lite innan mig och Wilma för att hon är yngre och på morgonen har hon väldigt svårt att gå upp för att hon är alltid jättetrött så ibland kan inte Tilda kolla klart på filmen. När filmen är klar går jag och borstar tänderna, tar bort sminket och borstar håret och sen lägger jag mig och kollar på min telefon och då kollar jag oftast på youtube. Efter att jag har kollat på min telefon en stund somnar jag. Detta är en vanlig tisdag för mig.

Publicerat

30 januari 2023

Berättat av

Izabella

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04014

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Sandeplanskolan

Klass

6b

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!