Mitt Liv

Berättat av Diana

Född 2012. Stimmets skola. Stimmet 4-5.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

15.01.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Diana och jag är 10 år. Jag går på piano och judo.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknar klockan nio på grund av min alarm, jag klär mig och packar mina saker för söndag skola för katoliska. Jag packar två smörgåsar för mig och min mamma, min mapp med alla saker jag behöver i den, som penna, sudd och en bok för att anteckna saker i.

Jag fixar frukost för min mamma och min syster och gör en smörgås snabbt för mig själv. Klockan 10:50 så klär vi oss för att gå till busshållplatsen. Jag brukar ta en kort svart puffig jacka. Vi går till busshållplatsen med min lillasyster i hennes vagn. Vi kommer där runt femton minuter senare och väntar tills bussen kommer. Vi åker i bussen hela vägen till Gullmarsplan för att ta våra tåg.

När vi går in i tåget så brukar det vara full med personer och även om det finns säten så står jag upp för att mest personerna i tåget behöver sätta sig ner mer än mig.

När vi kommer fram till katolska domkyrkan så går min mamma in i ett rum i föräldrar gruppen och jag går upp en trappa inne i gården. Mitt klassrum är bredvid musik gruppen som sjunger i kyrkan. När jag går in så brukar jag vara lite tidig. När alla i min grupp har kommit ( det finns fem i min grupp) så ber vi till Jesus. Sen börjar min lärare prata om vad vi ska lära oss. Efter 40 minuter så får vi en paus för att äta. Då äter jag min smörgås som jag hade packat i min väska. Innan vi avslutar så ber vi till Jesus mamma, Maria. Vi tar våra saker och går ner från trappan till föräldrar gruppen. Då möter vi alla föräldrar och går in i kyrkan för gudstjänsten.

Efter gudstjänsten så går vi till Gullmarsplan. Där tar vi våra tåg och går till busshållplatsen. Sen tar vi våra buss och åker hem.

När Vi är hemma så lagar min mamma mat eller så går hon och lägger sig. Jag tar hand av min lillasyster tills min pappa kommer hem. Han kommer hem runt klockan 22:00 på kvällen. Då brukar min lillasyster gå till hennes säng och somna medans min pappa läser henne en bok eller bara pratar om hans dag.

Efter hon har somnat så gör jag te och gör bröd med smör, ost och skinka för oss. Sen sätter vi oss ner, äter och sen går jag till mitt rum och sätter på mina pyjamas, går på toaletten för att borsta mina tänder. Sen ber jag och min pappa i mitt rum och sen lägger jag mig.

Publicerat

31 januari 2023

Berättat av

Diana

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04034

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Stimmets skola

Klass

Stimmet 4-5

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!