Mitt Liv

Berättat av Alice

Född 2010. Källängens skola. 7E.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

25.08.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej! Jag heter Alice och det här är en dag i mitt liv.

Jag brukar vakna klockan 05.45 eller 06.45, men det beror på när skolan börjar. varje dag vaknar jag av mitt larm på mobilen klockan 06.45 eftersom jag börjar skolan runt klockan 08.00

det jag gillar att ha på mig är en stickad tröja och ett par low-waist jeans.

Det händer att jag glömmer att äta frukost vissa dagar men om jag gör det dricker jag iskaffe och äter en avokado macka eller yogurt med banan, honung och kanel.

Det varierar hur jag tar mig till skolan men antingen går jag eller cycklar, men ibland blir jag skjutsad av någon av mina föräldrar i våran bmw.

Jag är i skolan 6-7 timmar beroende på vilken dag det är och vilken tid jag börjar. Oftast är jag i skolan 6 timmar. Vi använder datorer i nästan alla lektioner, de datorerna får vi låna av skolan i 3 år och det är vi som tar ansvar för dem.

När jag kommer hem hänger jag antingen med en kompis eller flera eller så gör jag läxor eller pluggar. Ibland pluggar jag med kompisar också. När jag är med kompisar brukar vi åka antingen till lidingö centrum eller till stan för att shoppa och fika.

Jag brukar inte hjälpa till så mycket hemma men om jag gör det kan jag tillexempel duka bordet eller hjälpa till med maten. Min mamma är vegetarian vilket gör att vi äter mycket grönsaker och sådant hemma, men om jag gör egen mat äter jag alltid kött.

På kvällarna brukar jag kolla på TV med mina föräldrar eller själv. Jag älskar att äta snacks sent på kvällen. Mitt favorit snacks är ostbågar eller tryffel och parmesan chips.

Sen går jag och lägger mig runt 00.00 – 03.00. Mitt sovschema är lite galet men jag försöker fixa det så gott jag kan.

Jag undrar hur det är hos er i framtiden just nu och om ni tyckte att en dag i mitt liv var intressant! Hej då!

Publicerat

29 september 2022

Berättat av

Alice

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03353

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Källängens skola

Klass

7E

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!