Mitt Liv

Berättat av Rania

Född 2009. Södertörns friskola. 7nv1.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

28.08.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Rania och är tretton år. Jag bor med min bror, min mamma, min mammas sambo och våra två katter. Jag går på scouter och spelar klarinett.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mamma väckte mig strax innan nio. Jag gick till köket i min pyjamas och min morgonrock för att äta frukost. Till frukost åt jag vanilj yoghurt med müsli. Den müslin som jag åt är supergod för det finns russin, torkade aprikoser och äpplen i den.

Sedan städade jag badrummet eftersom att jag och min bror Karim tar hand om kök och badrum varannan vecka och den här veckan var det jag som hade badrum. När jag hade städat klart borstade jag tänderna och klädde på mig. Jag tog på mig en tajt långärmad vit och svartrandiga tröja och ett par håliga jeans eftersom att jag inte visste om jag skulle ha jeans eller shorts på mig. Jag tog även på mig ett halsband med mitt stjärntecken vattumannen på.

Vi tog en buss till kungens kurva halv elva. När vi kom fram så gick vi till Ikea för att returnera en lampa som vi köpt. Det var ganska många där så jag gick till våningen ovanför och köpte en mjukglass med smak av jordgubb.

Efter att vi var klara på Ikea så gick vi till Sportson för att kolla på en ny cykel till mig. Vi hittade en svart cykel som jag gillade så mamma betalade den så vi ska hämta den på torsdag. Därefter gick vi till Decathlon för att lämna tillbaka ett par sandaler som mamma hade beställt i fel storlek.

När vi var klara i Kungens kurva så åkte vi till Stockholm City för att träffa David( min mammas sambo) och hans kusin John som bor i USA och är här och hälsar på.

Vi kollade i många svenska souvenir butiker eftersom att John ville ha en ny kavel med dalahästar på men vi hittade ingen sådan. Efter ett tag så blev vi hungriga så vi gick till en restaurang som heter Pelikan. Jag åt köttbullar, de var jätte goda. Till efterrätt så delade vi på en crème brulée. Crème bruléen var super god men jag kunde inte äta så mycket av den eftersom att jag var så mätt efter köttbullarna.

När vi hade ätit klart så sade vi hejdå till John och åkte hem.

Publicerat

2 oktober 2022

Berättat av

Rania

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03383

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Södertörns friskola

Klass

7nv1

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!