Mitt Liv

Berättat av Isabelle

Född 2012. Ekenskolan. 4A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

21.10.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv

Hej! Jag heter Isabelle och är 9 år och fyller år den 28 november. Det är faktiskt om 1 månad och 4 dagar. Jag längtar redan. Men nu ska jag berätta om en dag i mitt liv. Idag är det den 24 oktober 2022. Fast jag ska berätta om en fredag i mitt liv.

07:00 kommer mamma eller pappa in och väcker mig. Då är jag trött kan jag säja. Fast när det är helg brukar jag vara morgonpigg.

Jag går upp från sängen kl 07:10 och klär på mig. Jag klär på mig mina svarta jeans, min vita tröja och mina sockor.

Jag brukar alltid har bråttom så jag får alltid skynda mig till köket. I köket brukar jag ta fram en macka eller fil. Men idag tar jag fram en macka med smör och skinka på. Och det är alltid jag som får fixa frukosten för att mamma och pappa är på jobbet och min storasyster brukar aldrig hjälpa mig. Så jag får alltid göra det själv.

Nästan varje morgon brukar jag cykla till skolan ibland gå om det är halt eller regnar. Men idag cyklade jag till skolan och jag mötte min kompis på vägen. Vi brukar nästan alltid cykla tillsammans till skolan. Och när vi kommer ner till cykelstället i skolan är klockan typ 07:45 eller 07:50.

I skolan arbetar vi mycket med böcker och iPads. Idag till lunch i skolan blev det pasta med tomatsoppa och det var så gott.

Nu har jag slutat skolan och jag håller på att cykla hem med min kompis. Vi ska gå på handboll tillsammans och den börjar 17:00 så att vi åker 16:45. Det är alltid kul med handboll. Man gör roliga saker.

Fast nu är kl 14:00 och vi ska äta. Vi äter macka eller yoghurt. Fast idag äter vi macka med smör och skinka. Mmm var gott det var. Och samtidigt vi äter macka så brukar vi kolla på TikTok. TikTok är en app när man kollar på danser och massa annat. Och nästan varje dag när jag leker brukar vi alltid göra någon dans.

Nu ska vi klä på oss till handbollen. Jag brukar alltid ha shorts på mig och en t-skirt. Och nu måste jag åka till handbollen. Hejdå

Äntligen klar med handbollen fast nu är det dags att duscha. Duscha är jättetråkigt fast det är ändå gott. Då svalkar man av sig.

Efter jag har duschat så brukar jag gå till mitt rum och klä på mig min pyjamas. Och sen lägger jag mig i sängen och kollar på tv tills maten är klar. Till kvällsmat äter jag potatisgratäng med snitsel. Det är faktiskt min favoritmat. Nu är maten klar och det är så så himla gott. Också fick vi gurka till det och det är också så himla gott. Efter maten brukar jag göra mina läxor. Engelska tex.

Nu är jag klar med alltting så nu är det fredagsmys. På fredagsmysen brukar jag bara ta chips och ibland godis. Fast chips är godare.

Och när jag har fredagsmys brukar jag sätta på någon film. Fast jag brukar aldrig hitta någon film. Först tar jag en och sen tar jag en annan för att den är så dålig.

Sen efter jag har kollat klart på en film och ätit upp alla mina chips brukar jag gå och borsta tänderna.

Först går jag till toaletten och går på toa och sen brukar jag gå och borsta tänderna.

Efter jag har borstat tänderna och gått på toa så brukar jag gå till sängen och lägga mig ner och sen kolla vidare på TikTok och sen brukar jag gå och lägga mig. Jag är alltid så trött på kvällen.

Publicerat

1 november 2022

Berättat av

Isabelle

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03409

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Ekenskolan

Klass

4A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6532 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!