Mitt Liv

Berättat av Isabella

Född 2009. Södertörns friskola. 7MD.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mitt hem

Jag bor med min familj i ett stort vitt trevåningshus. I min familj är det min pappa, min bonusmamma, mina två bröder och mina två systrar och så har vi en katt och en hund. Vi alla har bott där i ungefär tre år nu förutom min yngsta syster Lilly hon har varit i världen i 1 år.

På nedervåningen bor jag, min lillebror och min lillasyster. Både jag, min storebror och min lillebror har en tv på våra rum men inte våra systrar för de är försmå. På nedervåningen har vi har ett gym och pappas kontor som är i gymmet, vi har två klädkammare, en tvättstuga, tre sovrum, en hall och ett stort badrum som i nuläget håller på att renoveras.

På mellanvåningen har vi ett kök, en matsal, en bar som är ungefär i köket, vi har en hall, ett badrum , vi har ungefär två vardagsrum, en uteterass/utekök och bredvid har vi en bubbelpool. På övervåningen har vi två sovrum, en stor klädkammare, ett badrum och ett till kontor. Jag sover helt själv i mitt rum och mina bröder sover i sina rum, min lillasyster sover i hennes rum och min yngsta syster sover med min bonusmamma och min pappa i deras sovrum.

Utanför mitt fönster ser jag typ hela grannområdet och våran gräsmatta som är precis under mitt fönster, så jag ser nästan hela grann systemet. Min favoritplats i huset är nog mitt rum, för där har jag mitt egna space och jag kan vara ensam där utan att jag har 50 syskon och 2 föräldrar som kommer in hela tiden, ingen av dem KNACKAR för den delen heller. Vi har en städdag i hemmet där vi alla hjälps åt att städa, fast de yngsta kommer alltid undan med allt så de behöver inte göra någonting under den dagen. Våran städ dag är på söndagar, men jag och min storebror får göra det mesta, som ta ut/in disken ur diskmaskinen, ta undan från bordet dammsuga och så vidare.

Publicerat

19 december 2022

Berättat av

Isabella

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03614

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Södertörns friskola

Klass

7MD

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!