Mitt Liv

Berättat av Ester

Född 2009. Södertörns friskola. 7BF.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

06.09.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gillar att rida, rita, måla, titta på film/serie.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Hej, jag heter Ester och jag är 13 år och går i 7:an.

Vi säger att det är en skoldag, jag har väckarklocka beroende på när jag börjar. Men vi säger att det är tisdag, då börjar jag klockan 9:10, så jag har larm på kl 6:30 men jag går upp klockan 7 om jag orkar. Jag orkar oftast inte gå upp så då sover jag lite till tills kl 8. När jag går upp så klär jag på mig bara typ en hoodie eftersom jag sover med ett linne och det kan bli ganska kallt när jag vaknar. Sen så tar jag med mig kläderna jag ska ha på mig till badrummet, ibland så tar jag en dusch om jag ser att mitt hår ser helt förjävligt ut men då brukar jag bara ta en snabb dusch. Sen så borstar jag tänder, och tvättar mitt ansikte, när det är klart så sminkar jag mig ibland om jag har lust. Sen så sätter jag på mig kläderna som jag tog med mig till badrummet och går till mitt rum igen för att tråka mitt hår med en hårtork. Men innan det så sprayar jag mitt hår med lite saltvatten för då så formar mitt hår sig bättre. Ibland tar jag något smycke som ett halsband och ringar.

När jag är klar så går jag in till köket för att äta frukost, jag äter oftast inte frukost för jag är inte hungrig på morgonen men mamma tvingar i mig det ändå. Sen så brukar jag titta på mobilen ibland när jag äter men oftast så är det ganska stressigt för jag behöver packa ner min skoldator och böcker i en ryggsäck eller en tyg “påse” om jag har tagit hem dem. Jag brukar åka buss till skolan men ibland kan jag få skjuts av någon av mina föräldrar inte båda.

När jag har kommit fram till skolan så börjar jag gå till mitt klassrum, hallen är precis framför ingången så då tar jag av mina skor och sen så går jag uppför trappan till klassrummet. När jag är uppe så går jag dock inte till klassrummet jag går till ett kontor som jag delar med 6 andra och lämnade mina saker där medans jag väntar tills första lektionen ska börja. När lektionen ska starta så tar jag sakerna jag behöver till lektion från mitt skåp inne i kontoret och går till klassrummet som ligger bredvid och sätter mig på min plats. Sen har vi tråkiga lektioner nästan hela dagen fram till typ klockan 15.50. Sen så plockar jag ihop mina saker som jag hade i klassrummet för att sen gå till kontoret för att samla ihop mina saker. Och börjar gå mot busstationen som ligger vid skolan och sen åker jag bussen hem.

När jag är hemma så går jag in och tar av mina skor för att sedan byta om till pyjamasbyxor och en annan tröja. När det är klart så tar jag någonting att äta, innan jag äter så hämtar jag in min kanin så han får lite sällskap och ger honom vatten och någonting att äta medans jag äter min mellis. När jag har ätit klart och när han har gjort det så leker jag lite med honom genom att ge honom lite godis och aa jag vet faktiskt inte han bara skuttar runt men han är väldigt gosig och snäll. Sedan så tar jag ut honom och ger honom ett par äppelkvistar som han alltid vill ha och fyller på hans vatten. Sen så går jag in och spelar i mitt rum på min dator, jag brukar spela Genshin Impact och lyssna på musik. Ibland brukar jag också bara titta på film då brukar jag oftast titta på k-dramas och lyssna på k-pop. Sen när mamma har kommit hem så börjar vi klä på oss stallkläder för att jag ska åka till min medryttarhäst och rida. Mamma följer med för lite sällskap, sen så har pappa lagat mat så äter vi. Min storebror brukar inte äta med oss men ibland gör han det han brukar bara komma väldigt sent. Sen så packar jag de jag behöver för ridningen så åker vi ungefär vid 17 tiden. När jag är i stallet så öppnar jag sadelkammaren och ett rum där det finns skåp som också leder till skjulet där jag gör iordning hästen. Sen så sätter jag på sadel, schabrak och träns och ibland benskydd. Sen så leder jag hästen till paddocken för att därmed rida, jag brukar för det mesta rida ut för jag tycker det är mysigt men sen så brukar jag också rida lite i paddocken ibland. Sen när jag är klar så tar jag av all utrustning och borstar/svampar av hästen och släpper ut henne i hagen. Sen så mockar jag skit, packar hö, vattnar och ibland så fodrar jag dem (ger hö till dem). Sen så åker jag hem och kommer hem vid runt 21 tiden.

När jag är hemma så går jag in och byter till pyamas och packar in mina ridsaker i lådor, sen så tar jag en dusch och tittar på film tills jag ska gå och lägga mig. Innan jag ska lägga mig så tvättar jag mitt ansikte noggrant, borsta tänder och sen så tar jag också in min kanin igen så han får mer sällskap så han inte känner sig helt lonely där ute. Och nu så går jag och lägger mig men jag tittar på mobilen innan för annars kan jag inte sova. Ifall jag inte gör det så får jag mardrömmar 🙂 Men sen så lägger jag mig och somnar.

Publicerat

19 december 2022

Berättat av

Ester

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03662

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Södertörns friskola

Klass

7BF

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!