Mitt Liv

Berättat av Ella

Född 2009. Södertörns friskola. 7BF.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

07.09.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gillar att hänga med kompisar efter skolan. Jag gillar också att åka och shoppa.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Jag heter Ella och jag är tretton år gammal. Jag bor med min familj i Tullinge (20 min från Sthlm). Min familj består av min mamma min pappa min syster och min katt. Jag föddes år 2009 och datumet idag är 30 Augusti 2022. Skolan har precis börjat efter sommarlovet och jag är redan trött på att gå i skolan. Men jag ska ändå berätta hur en hur en typisk veckodag ser ut i mitt liv.

Varje dag förutom på helgen brukar jag gå upp kl 07.00. Jag vaknar av att alarmet på min mobil ringer. Min mobil ligger ofta på laddning under natten bredvid min säng. Till frukost brukar jag ofta äta yoghurt med flingor. Mina flingor tar aldrig slut för vi storhandlar varje torsdag. Efter frukosten brukar jag sminka mig. Jag sminkar mig på en halvtimme och när sminket inte blir bra, blir min dag automatiskt inte bra. Jag brukar sminka mig för att se lite uppfriskad ut. När jag är klar brukar jag klä på mig, de slutar oftast med ett par mid waist jeans och en ganska “basic” tjocktröja. Jag brukar sätta på mig mina örhängen från edblad och några armband från NK. När jag är klar åker jag till skolan.

Det börjar med att jag går en kvart upp till tågperrongen, sedan tar jag tåget mot flemingsberg därifrån tar jag bussen mot min skola. Jag är i skolan ungefär 8h per dag. Vi får mat i skolan så ja slipper ta med hemifrån. Jag är med mina kompisar i skolan och vi har vi oftast 5 lektioner. Vi slutar oftast runt 15 tiden. När jag kommer hem måste jag alltid plugga.

Senare på kvällen drar jag på fotbollsträning och där har jag väldigt mycket vänner som jag hänger med. När jag kommer efter träningen käkar jag middag med min familj. Vi brukar oftast äta middag kl 20.00 och sedan tar jag en lång dusch, jag gör min hudvårdsrutin och lägger på krämer på mitt ansikte. Jag borstar tänderna sen går jag ner och kollar något program med min familj. Jag brukar oftast komma i säng kl 23.00.

Publicerat

19 december 2022

Berättat av

Ella

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03668

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Södertörns friskola

Klass

7BF

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!