Mitt Liv

Berättat av Olivia

Född 2009. Södertörns friskola. 7BF.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

05.09.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag tycker om tennis och fotboll. Det jag tycker mest om är tennis. Jag tycker också om att hänga med kompisar.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag börjar med att jag blir väckt av mamma eller pappa kl 07:00. Jag brukar gå på toa innan jag klär på mig. Sedan tittar jag vad det blir för väder. Beroende på vad det blir för väder tar jag på mig olika saker. Men oftast tar jag på mig ett par jeans en t-shirt och en hoodie. När jag har klätt på mig går jag ner och äter frukost. Jag äter oftast yogurt med cornflakes och

apelsinjuice.

När jag har ätit går jag upp och tittar när mitt tåg går till skolan. Sen tittar jag på tiktok och öppnar snaps. Efter en stund så går jag och borstar tänderna.

När jag har borstat så sminkar jag mig, (jag brukar bara ha mascara.) Sen går jag ner och packar min väska. Jag packar min hårklämma, ögonfransböjare, mascara, plånbok och mobil. Innan jag packar ner min hårborste borstar jag håret. Sedan packar jag ner den.

När jag packat mina saker tittar jag mig i spegeln och går på toa igen. Efter det tar jag på mig mina svarta nike skor och tittar så att jag inte glömt något.

Sedan börjar jag gå till busshållplatsen. Jag tar bussen som går till Stuvsta station och tar tåget till flemingsbergs station. Därifrån brukar jag gå till skolan, men om det är väldigt kallt brukar jag ta bussen till skolan. När jag kommer till skolan så brukar jag möta Alice. Om det är öppet till klassrummet går vi in där annars så brukar vi hålla på med vår mobiler utanför.

På rasterna brukar jag vara med Alice, Embla och Alma.

När skolan slutar brukar jag titta på tåg-och-buss-appen och se när bussen går. Om den går om lång tid brukar jag gå till flemingsbergs station. Därifrån tar jag tåget till stuvsta station. Sedan när jag kommit dit tar jag bussen hem.

När jag kommer hem brukar jag äta mellis. Då brukar jag äta två mackor med smör och ost. Ibland dricker jag apelsinjuice till. Efter jag har ätit mellis brukar jag hålla på med mobilen. Jag brukar titta på tiktok eller snapchat.

Lite senare brukar jag ha träning i fotboll eller tennis. Oftast är det tennis. Då brukar jag ta på mig ett par cykelbyxor och en tränings t-shirt. Mamma eller pappa brukar skjutsa mig till tennisen. När jag har kommit till tennisen brukar jag hämta mina saker från mitt skåp. Sedan tar jag på mig mina tennisskor och fyller på min vattenflaska. När jag gjort det så går jag ner till banan och börjar värma upp.

Efter träningen hämtar mamma eller pappa mig och vi åker hem. Om vi behöver handla så stannar vi på hemköp, annars åker vi bara hem. När vi kommit hem börjar mamma och pappa med maten och jag håller på med mobilen. Oftast så tittar jag på tiktok eller snapchat. Ibland så tittar jag på tv. När maten är klar så går jag och äter. När jag har ätit så ställer jag in min tallrik in i diskmaskinen. Sen håller jag på med mobilen lite till.

När det är läggdags så går jag och duschar och borstar tänderna. Ibland så håller jag på med min mobil lite till men om jag är trött så sover jag direkt.

Publicerat

19 december 2022

Berättat av

Olivia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03648

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Södertörns friskola

Klass

7BF

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!