Mitt Liv

Berättat av Siri

Född 2099. Södertörns friskola. 7BF.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

31.08.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag älskar mat, puss

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mitt liv

31/8-22

Jag vaknar i ett ljust rum med ett ringande alarm klockan sju. Jag snosar i det varma täcket i femton minuter. Tills min kompis Ella ringer facetime, men jag orkar inte svara, haha. Mina ben tar mig till köket. Till frukost gör jag två rostade mackor och oboy. Min frukost äter jag i soffan och skrollar på tiktok.

I badrummet borstar jag tänderna med eltandborste och tandkräm.

Dagens outfit är mina loppis vintage nike cargobyxor, ett svart linne, en handväska, någon svart tjock-tröja och mina adidas skor. Alla mina silversmycken glöms inte bort. Håret är i klämma eller utsläppt.

Sedan blir det dagens höjdpunkt. Smink. Jag tar först min dagkräm från aco. Sedan min concealer från maybelline New york, bronzer från isadora, blush från lumene, highlighter från revolution, ögonfransböjare från normal, mascara sky high, läppglans hot shot och till sist setting spray nyx. Det som ska blandas använder jag beautyblenders eller real techniques borstar till.

Nu måste jag skynda mig ut till min kompis bil. Hennes pappa kör oss till skolan. Det är faktiskt väldigt lyxigt att få skjuts. Vi bor på samma gata. När vi väl tar buss kollar vi vilken buss vi ska ta på sl-appen. Hon har en svart volvo. Jag undrar verkligen om bilar kan köra helt av sig själva om femtio år och vad som har utvecklats.

I skolan jobbar jag på datorerna och gör massa olika uppgifter. Det är kul men jag jobbar ganska långsamt, På rasterna springer jag runt och pratar och leker med mina kompisar. Jag tycker skolan är ok och mina favorit ämnen är nog bild typ. Jag gillar inte Matte men No är värre. Jag är duktig i skolan och sitter och jobbar i mitt kontor. Det är typ bara vår skola som har kontor. Tio elever delar på kontor där man har sina grejer. Skolan har flera olika byggnader så man får gå till idrotten och lunchen.

Jag gillar denna skolan. Den är vacker och tjugo år gammal. Innan var den ett vårdhem. Kontoren var rum med sängar, lite läskigt faktiskt.

Hemma brukar jag tvätta och diska. Jag måste inte men det känns bra att hjälpa till det är ju inte så jobbigt nu när maskinerna gör allt.

Jag har en vängrupp i skolan vi är sex tjejer. Ibland är jag med dem och det älskar jag, men jag är nog en person som gillar att vara själv. Jag vill bara vara med någon om jag känner hen till 100% annars blir det stelt.

På min iphone hemma kollar jag på serier, på netflix i min säng. Jag älskar “never have I ever” och “gilmore girls”. Självklart skrollar jag även lite för mycket på min tik tok “for you page”. Tro det eller ej men jag läser också en del. Eller jag försöker. Jag gillar skräck och lånar ofta från biblioteket.

Läxor är svårt då min mobil ofta råkar komma före men jag gör dem i tid till min deadline.

Givetvis äter jag också middag, jag älskar mat. Idag blir det spagetti med köttfärssås och massa ketchup så klart. Ofta blir det inte så god mat hemma för vi äter typ aldrig nya maträtter, det är dock inget jag säger för jag är tacksam. Mina föräldrar är skilda men jag är mest hos min pappa. Jag min pappa, syster, bror , bonus syster och bonusmamma sitter och äter vid matbordet och pratar om vår dag.

Jag bor söder om stan och jag trivs nära stan, inte mitt i city liksom men ändå nära!

Hur som helst så efter maten åker jag och springer. Min syster brukar övningsköra dit. Min pappa springer 6 kilometer och jag och min syster springer 3,3 kilometer. Vi springer i en skog med löparspår.

Väl hemma duschar jag och tar schampo två gånger i hårbottnen och sedan balsam, hårinpackning och tvål.

Efter duschen tar jag min systers hårolja, säg inget!

Nu Gör jag lite te och går sedan och lägger mig i min gosiga säng och kollar på min mobil igen hahah.

Hoppas du fått någon sorts bild om mig och min vardag, hoppas du har en bra dag!

Puss och kram skumbanan!

Publicerat

19 december 2022

Berättat av

Siri

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03650

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Södertörns friskola

Klass

7BF

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!