Mitt Liv

Berättat av Tilda

Född 2010. Bergaskolan. 6A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

27.10.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Tilda och är 12 år. Min födelsedag är den 7:de april.

jag har en egen häst, och en katt. hästen kallas för lukas och katten heter sigge. sigge är helt svart i pälsen och nej han ger inte otur för andra snarare sig själv för han är väldigt klumpig.. lukas är brun i pälsen och har svart man och svans.

jag har tre syskon, en lillebror och två storebrorsor. sen mamma och pappa. mina brorsor är lite jobbiga ibland kan man säga.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Dagen började med att mamma väckte mig cirka kl. 07:00. Jag gick upp och satte på mig kläder, ett par mörkblåa jeans, ett linne och en tjocktröja vilket var en fett slayig outfit jag såg ut som värsta queenen jag är. Jag gick till köket för att äta frukost, det blev en macka med smör och ost, trååååkfrulle. Efter det gick jag till mitt rum för att fixa håret, sminka mig m.m. jag borstade tänderna, sen kollade jag på Instagram, Tiktok och skrev på Snapchat till mina vänner innan jag skulle till skolan.

Kl. 07:55 gick jag med min lillebror till skolan. Vi båda började 08:20.

Min första lektion var svenska, vi hade först ett stavningstest som det var typ 2885891245614508095 ord på men det gick ganska bra, sen övade vi inför muntliga nationella proven genom att skriva om våran favoritårstid och sen redovisa den och det gick ju inte toppen direkt men jag kämpade igenom dettt. Vi skulle egentligen ha svenska först sen geografi men svenskan tog lite längre tid så vi hann inte med geografin vilket of course var niceee.

09:40 hade vi rast i 20 minuter. Därefter hade vi fysik, engelska och matte vilket är mina absoluta ickefavvo ämnen… Våran klass hade ett skoldisco för att samla in pengar till klassresa och vi samlade in 12 000 kronor, vilket är en himla massa kosingar!

Sedan hade vi lunch, vi tomatsoppa, pannkaka och även bröd, det var helt okej, soppan smakade väldigt mycket tomat (no sh/t). vi hade också rast både innan och efter lunchen.

Efter rasten hade vi träslöjd i 80 minuter sen slutade vi. Det var en tidig dag så vi slutade klockan 14:00.

jag gick hem från skolan och åt mellis, en macka med smör och ost, trååååk igennn.

klockan 16 skulle jag åka till stallet med min mamma för att rida min häst som kallas för lukas. vi kom dit och jag red på åkern idag, han var toppenduktiggg!

cirka 19 åkte vi hem från stallet för att käka middag, vi åt pasta med lövbiff o sås, fett gott.

sen stannade jag uppe ganska sent för jag behövde verkligen plugga inför kommande prov som vi skulle ha i veckan, det var verkligen bajstråkigt men jag klarade det. sen somnade jag och sov typ halva natten tills jag vaknade igen vilket inte var så slayigt men efter typ en halvtimma somnade jag om och sov tills nästa dag började.

Publicerat

19 december 2022

Berättat av

Tilda

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03684

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Bergaskolan

Klass

6A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!