Mitt Liv

Berättat av Billie

Född 2010. Bergaskolan. 6B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

28.10.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Det har jag redan gjort….

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Först vaknade jag upp i mitt rum av att min pappa väckte mig sen ligger jag kvar i sängen tills klockan har blivit ungefär halv åtta. Efter det så hade pappa fixat frukost det brukar bli marmeladmackor, gröt eller yoghurt och müsli.

Sedan gör jag mig i ordning väldigt fort, jag borstar tänderna (med eltandborste), borstar håret och tar på mig kläder. Jag brukar välja utsvängda byxor och en tjocktröja.

När jag är färdig så brukar Linnea (min kompis) komma till mig ungefär klockan åtta. Vi brukar gå tillsammans till skolan men eftersom jag är så långsam brukar det bli att hon får vänta hos mig ända tills klockan är tio över åtta. Vi brukar komma till skolan ungefär tre minuter innan skolan börjar alltså klockan 08.17. Sen går vi i skolan hela dan och har ganska roliga lektioner. Vi slutar varje dag omkring 20 över två.

När skolan har slutat så brukar vi leka förutom dem dagar som jag har fotboll eller paddel (tennis). Jag har fotboll tre gånger i veckan och paddel en gång i veckan.

Det finns en fritidsklubb som heter Villan dit brukar jag och mina kompisar gå efter skolan. Där kan man spela tv-spel, biljard, pingis, lekrum, mellanmål och baka. Det är super kul!

Mina föräldrar och jag har kommit på att varje dag ska jag vara hemma klockan sex. När jag kommit hem så har mamma eller pappa lagat mat (det beror på vem som är hemma, de brukar turas om att vara hemma tidigt). Vi brukar äta ganska onyttig mat som pizza, tacos, Chicken fajita, eller purjolökssoppa. Hemma brukar jag inte hjälpa till så mycket…

Sen när jag är hemma så brukar jag och min familj kolla på tv det brukar bli Robinson eller Hela Sverige bakar.

Sen så brukar jag gå och göra mig i ordning ungefär klockan halv tio. Sen läser jag kanske tio minuter i min bok ( Musse och Helium ).

Jag brukar sova väldigt bra för jag somnar alltid efter fem minuter efter jag har släckt lampan.

Tingeling badring.

Publicerat

19 december 2022

Berättat av

Billie

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03702

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Bergaskolan

Klass

6B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!