Mitt Liv

Berättat av Emma

Född 2011. Skarpatorpsskolan. 5b.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

24.11.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Hej! jag heter Emma. Jag är 11( snart 12 ) år och bor i Skarpnäck. På min fritid gillar jag att vara med mina vänner och spela. Jag älskar dans och går på VIVA. Min favorit färg är grön och min favorit maträtt är sushi.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Klockan 06.00 på en torsdagsmorgon vaknar jag av mitt alarm. Jag stänger av alarmet på mobilen och dröjer mig kvar lite i sängen innan jag går upp och klär på mig. Jag sätter på mig ett par Wide leg jeans, en oversized t-shirt och en tjocktröja. Sedan går jag ner för att äta frukost. Då äter jag oftast en rostmacka med ost och någon frukt. Kanske dricker jag ett glas juice eller te till. Efter det packar jag min skolväska och borstar tänderna. Därefter tittar jag lite på Youtube på min mobil innan det är dags att gå till skolan. Att gå till min skola tar ungefär 10 minuter.

När jag är framme vid skolan träffar jag mina kompisar och vi snackar lite. Vi går in på första lektion 08.10. Då har vi en svenska lektion i en timme och 20 minuter. Vi börjar med att läsa tyst i 20 minuter och pratar om dagen. Sedan har vi en kort liten paus. Efter det fortsätter vi att jobba med stavningar. Sen har vi rast. Då brukar jag och mina kompisar sparka en fotboll fram och tillbaka till varandra. En stund senare efter rasten har vi SO. Då gör vi skrivböcker som vi kommer skriva ned vad vi lär oss i. Efter SO:n har vi lunch. Då äter vi kanske någon kycklinggryta med ris. De två sista lektionerna på dagen är matematik och engelska. På matten jobbar vi i matteboken med decimaltal och på engelskan jobbar vi med engelsktalande länder. Klockan 13.40 slutar skoldagen och vi har våran fritid. Vi slutar väldigt tidigt på torsdagar.

Jag och mina kompisar går till en av våra hus för att hänga innan vi har dans. Då äter vi en stor mellis (mellanmål) för att få energi till dansen. Sedan spelar vi Roblox på våra mobiler eller datorer. Roblox är ett spel som man kan spela på sin mobil, Ipad, Xbox eller andra tekniska apparater.

Klockan 17.00 är det dags att börja göra sig redo för att åka till dansen. Vi går till tunnelbanan och åker en station. Sedan går vi av och går till byggnaden där danslokalen ligger. Vi går på VIVA dans där man dansar modern jazz och gör koreografier. Danslektionen är ungefär en och en halv timme. Vi har sista lektionen innan det är uppvisning.

Klockan 18.00 åker vi hem igen och skiljs åt vid tunnelbanan. Nu är jag jättehungrig så jag skyndar mig hem. När jag kommer hem har pappa lagat mat och jag sätter mig och äter middag. Några minuter senare kommer min mamma och syster hem efter att de varit och simmat.

Klockan 21.00 borstar jag tänderna och gör mig redo för att sova. Jag säger godnatt till min familj och sedan går jag och lägger mig.

Publicerat

21 december 2022

Berättat av

Emma

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03726

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Skarpatorpsskolan

Klass

5b

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!