Mitt Liv

Berättat av Enya

Född 2010. Svensbyn skola. klass 5.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

30.12.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag är en 12-årig tjej och jag bor på två ställen i Säffle och i årjäng min mamma och pappa är skilda och jag har två syskon en syster och en bror och jag har även en bonus pappa. Jag tycker om att bada, spela spel, spela badminton och vara med vänner.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Det var lördag, jag vaknade klockan 08:46 när larmet ringde, jag gick upp och gjorde mig i ordning för att jag, farmor och pappa skulle till Töcksfors, pappa var redan vaken när jag gick upp, han satt och kollade på tv. Först gick jag och klädde på mig men som vanligt kunde jag inte bestämma vad jag skulle ha på mig men till slut bestämde jag mig för att ta på mig ett par svarta gins, en randig t-shirt och en vans tröja över t-shirten och strumpor så klart sedan gick jag till pappa och kollade på tv med honom ett tag sen frågade han vad jag ville till frukost och jag svarade att jag ville ha två smörgåsar med choklad pålägg på och mjölk och så sa han sen att han skulle ha två smörgåsar med marmelad och ost på alltså han menade att jag skulle göra frukosten men han skojade ju bara med mig sedan gick han och gjorde frukost och när frukosten var klar kom han med den och vi åt frukost sedan gick vi och gjorde oss i ordning. När vi var klara åkte vi och hämtade farmor och sedan raka vägen till Töcksfors, när vi var framme gick vi in, först gick vi in på sport ringen outlet tror jag att det heter för att kolla om de hade tofflor till pappa men det hade dem inte då gick vi vidare och letade efter tofflor efter att typ ha varit inne på tre afärer hittade vi ett par tofflor som pappa sen köpte sedan gick vi in på normal det är en väldigt bra affär tycker jag men vi hittade typ inget roligt där inne förutom ett skydd för att ha när man klipper sig. När vi hade varit i Töcksfors ett tag gick vi för att ta en fika det var sååå gott jag tog en dricka och en pärlboll, sedan gick vi in på kicks för att jag ville köpa någonting till mamma men när vi var där inne svimmade jag och ramlade på farmor och sedan vaknade jag upp i pappas famn och typ gråt, vi viste inte varför jag svimmade pappa trodde att det var för att det var för många och för mycket dofter inne på kicks eller att jag kanske hade diabetes efter som att min pappa har diabetes sedan bestämde vi oss för att åka hem men sedan sa pappa i bilen att min mamma hade hämtat min nya telefon och att den låg hos mamma i Säffle nu så vi bestämde oss för att lämna farmor hemma hos sig och sedan åka för att ta en fika hos mamma. När vi var hos mamma fick jag äntligen telefonen en mörkblå iPhone 12. Efter ett tag när vi hade fikat och allt dedär sa jag till mamma att jag hade svimmat i Töcksfors och hon blev jätterädd för att hon trodde att jag hade fått diabetes hon med men det trodde inte jag. När vi var hemma tog vi blodprov på mig för att se om jag hade högt blodsocker eller inte men jag hade normalt blodsocker vilket var bra sedan var det bara att göra sig i ordning och direkt i säng.

Publicerat

12 januari 2023

Berättat av

Enya

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03746

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Svensbyn skola

Klass

klass 5

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!