Mitt Liv

Berättat av Vera

Född 2011. Brotorpsskolan. 5A2022.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

24.11.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag är en normal tioåring som snart ska fylla elva.

Jag bor i ett radhus i Stockholm kring en gård med en lekplats med två gungor och en röd rutschkana som står i grus med några träd på en gräsplätt runt lekplatsen, här har vi bot i cirka fyra år. Jag är sällan ute med dom andra barnen utan sitter hellre och virkar, spelar spel på teven eller skrollar på mobilen. Jag har en app som heter Instagram där man kan lägga ut bilder och videor som andra kan se. Jag har även ett spel som heter Roblox där man kan spela med andra som har det spelet. Det finns massa spel i det spelet, så man kan välja vilket man vill spela och så kan man se vilka andra som spelar just då om man har skrivit in att man är vänner.

Jag har ett eget rum på övervåningen. Min dör leder ut till ett allrum där mamma och pappa sover i en dubbel säng. Mitt rum har en turkos tapet med vita prickar på. På mitt vita skrivbord står en skrivbords lammpa i samma turkosa färg som tapeten. Jag har en stor säng till höger om dörren där mamma eller pappa får plats ner jag ska sova, för jag somnar inte själv. Till höger om sängen står en bokhylla som är full av böcker eftersom min mamma jobbar på ett bokförlag. Mittemot sängen har jag en balkong som jag ser ut över gården från.

Jag har fem storasystrar men bara två bor hemma hos oss. Alva har före sommaren tagit studenten, hon har det minsta rummet bredvid mitt. Ida ska nu gå sitt sista år på gymnasiet och hennes rum är stökigt och det ligger smink och hudvårdsprodukter över hela hennes skrivbord. Dom tre andra bor i Göteborg med sin mamma för vi har inte samma mamma. Dom är 19, 26, och 30 år gamla. Jag vet inte så mycket om dom för vi träffar dom väldigt sällan.

När jag vaknar på morgonen ligger jag kvar i någon minut oh funderar på om jag ska stanna kvar i sängen men kommer sedan på att jag måste hinna till skolan. Jag går in på toaletten där vi har ett grönt golv med vackra stenar och vita väggar där jag fixar till benan. Sedan går jag ner till vardagsrummet på nedervåningen. I vardagsrummet har vi en grå soffa med mörkgröna fåtöljer på båda sidorna. bredvid soffan ligger även Lunas hundkorg.

På nedervåningen har vi även en toalett, ett förvaringsrum fylld med massa saker och maskiner men vi har även ett kök bredvid vardagsrummet. i köket har vi marmorbänkar och skåp med trär luckor. I skafferiet på högsta hyllan finns det alltid chips och godis som pappa har köpt. På hyllan nedanför finns det mjöl, socker och andra saker som man har när man bakar. I ett separat skåp under skafferiet har vi flingor och andra saker som jag inte har koll på. Bredvid skafferiet är et kylskåp med alt ifrån smör till batterier. Vardagsrummet och köket sitter ihop och det enda som skiljer rummen åt är en pelare i mitten.

När jag satt mig i soffan kommer mamma och ger mig något att äta på innan frukosten. Till frukost äter jag en rostad macka med extra lagrad ost med ett glas tropisk juice. Sedan tar jag på mig strumpor, en tröja som kan variera och under tröjan har jag en topp. När jag ska sätta på mig byxorna har jag lång vida jeans men om det är för varmt har jag ett par shorts.

Jag har en senapsgul väska som jag packar läxor i om jag har det eller en keps om jag ska cykla för då har jag en hjälm så jag inte kan ha min keps på mig. Jag har ungefär 2 km till min skola så jag får oftast cykla eller få skjuts av mamma på pakethållaren på cykeln, men om pappa kommer upp ur sängen i tid så får jag åka bil.

När jag börjar skolan har jag svenska där vi läser eller skriver. Sen har vi rast då får vi gå ut på skolgården och leka. Efter det har vi förmodligen matte där vi räknar och mitt på dagen äter vi också lunch som varierar. Jag skola till ungefär två eller tre beroende på vilken dag det är. Efter skolan går jag till fritids där jag virkar, håller på med lera eller bara sitter och pratar med kompisar. Fritiset har öppet till halv fem. När man kommer till rummet och korridoren bredvid våran, där fritiset är så kryssar man i sig och tar mellanmål om man vill. Ibland måste vi vara ute en stund om det är fint väder eller personalen har möte.

När jag sen går från fritids går jag till vår korridor där våra kläder och klassrum är. Jag setter på min mobil ringer pappa och hör ifall han kan hämta mig med bilen. om inte så ringer jag mamma och ber henne att möta mig på vägen.

När jag slutligen är hemma så tar jag och tittar på mobilen ett tag. Sedan är det träning. Jag går på handboll och dans. Min pappa är handbollstränare så vi åker tillsammans till träningen lite innan det börjar så han kan förbereda och släppa in folk i hallen. När det väl drar igång så värmer vi upp knäna genom att gör knäböj och så vidare för att förebygga att inte få skador. Sen kanske vi övar på att stå i försvar eller något sådant men vi avslutar med en match dom flesta av gångerna.

På dansen gör vi olika danssteg och övar på snurrar och sådant men vi övar även på en dans som hör till en låt som vi ska uppträda med i slutet av terminen med dom andra grupperna.

Inget av dom här aktiviteterna är gratis utan man får betala en avgift och anmäla sig men ibland händer det att någon har med sig en kompis som får vara med och träna gratis en gång.

När jag ska sova somnar jag med mamma eller pappa i min säng för jag vill inte somna själv. Jag sover med ett gosedjur för det är mysig. Det tar ofta en stund för mig att somna när jag såver, ja då sover jag och sen när jag vaknar igen så har jag en helt ny dag framför mig.

Det här är en dag i mitt liv

Publicerat

16 januari 2023

Berättat av

Vera

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03774

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Brotorpsskolan

Klass

5A2022

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!