Mitt Liv

Berättat av Elia

Född 2011. Brotorpsskolan. 5A2022.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

24.11.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv 2022

Jag bor i ett radhus i Bagarmossen. Radhuset jag bor i består av fem rum och kök. Min familj består av mig, min lillasyster, min mamma och min pappa. Vi har bott i mitt radhus i ett år nu. Mitt rum i radhuset är där nere medan mina föräldrars och min lillasysters rum är där uppe. I mitt rum har jag en garderob, en gitarr, en säng och en dator.

Vårt kök är på övervåningen och vi har två toaletter. Mina föräldrars rum är mitt emot min lillasysters rum. I vardagsrummet så har vi en soffa, en matta och en puff man kan sitta på. Vi har också en stor bokhylla men en massa böcker i. Men vi har inte en teve för den har vi i vårt tv-rum på neder våningen. Min pappa har också ett kontor med hur mycket rollspel som helst.

Vi har fram och baksida på framsidan så har vi en stor träveranda med en studsmatta på. På baksidan har vi inte så mycket förutom en veranda och en betongplatta. Vi har också en massa växter som min mamma är tokig i.

Jag vaknar vid 06:30 till 07:00 sedan går jag upp och dricker vatten från badrummet. Efter det så går jag tillbaka till mitt rum och sätter på mig kläder. Vad jag sätter på mig beror på vilken årstid det är. Är det sommar så sätter jag på mig shorts, T-shirt och strumpor. Men är det vår, höst eller vinter så sätter jag på mig T-shirt, långbyxor, tjocktröja och strumpor. Efter det att jag satt på mig kläder så läser jag i 10 till 20 minuter tills mina föräldrar kommer ner och säger att det är frukost.

Vad jag äter till frukost varierar lite men jag äter oftast gröt och en macka. Till gröten och mackan så dricker jag te. Det kan hända att jag istället för gröt äter yoghurt med müsli. Efter det så är klockan ca 07:30 och vi börjar skolan nånstans mellan 08:00 och 09:00. Så tiden innan jag går till skolan kollar jag på Sociala medier eller spelar på mobilen på.

När jag ska till skolan så tar jag min ryggsäck och lägger vattenflaska i. Ibland så tar jag med mig läxan eller andra saker man ska lämna in i skolan. När jag går till skolan så går jag ofta med en kompis. När jag kommer fram så är det ofta 10 minuter innan skolan börjar. Under dom 10 min så pratar jag ofta med mina kompisar.

När det ringer in så går vi till vår första lektion det brukar vara svenska men kan också vara musik. Efter det så är det rast, rasten är i 30 minuter. På rasten så brukar jag köra fler och fler kull eller basket. Men det kan hända att jag bara går runt och pratar med en vän. Efter rasten är klockan 10 och då har vi matte typ varje dag. Det har vi till klockan 10:45 efter det så är vi en kvart eller tio minuter i vårt klassrum. Efter det så äter vi lunch min favoritlunch är tacos men det blir det inte ofta. Efter lunchen så har vi en lektion som är i 40 minuter. Den lektionen brukar vara SO men kan också vara andra lektioner. Efter det så har vi rast då brukar jag göra samma saker som på den första rasten. Efter rasten så är det ibland SO, NO, slöjd eller engelska.

Efter att vi har haft alla lektioner så har vi fritids eller klubben som det kallas. På klubben så brukar jag spela black jack, fotboll eller basket. När jag går hem från klubben så är klockan halv 4 typ.

Jag brukar ofta gå hem med en kompis. När jag kommer så brukar jag leka med en kompis, läsa, kolla på Instagram eller spela nåt på mobilen. Jag brukar göra det tills middagen. Kl. Halv 6 till 6 brukar vi äta middag. Det varierar lite vad vi äter men på onsdagar brukar vi äta plättar.

Efter middagen får jag spela. Jag brukar spela Fortnite, Brawl Stars, Minecraft eller kolla på Youtube. Det spelar jag på dator. Fortnite är ett skjutspel där man ska skjuta folk och döda dom. Det är hundra personer i en match och man ska vara den enda eller dom enda om man spelar fler som är kvar. Mitt favoritspel är Fortnite!

När jag behöver stänga av så är klockan nånstans runt halv 8. sen kollar vi på ett program hela familjen. Efter det är klockan halv 9 typ och då gör jag mig i ordning och börjar läsa fram till kl. 9 och då går jag och lägger mig. Det var en dag i mitt liv.

Publicerat

16 januari 2023

Berättat av

Elia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03784

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Brotorpsskolan

Klass

5A2022

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!