Mitt Liv

Berättat av Rebecka

Född 2011. Brotorpsskolan. 5A2022.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

24.11.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Sport: ridning

Mat: sushi

Djur: trädleopard

Färg: pastell

Godis: choklad

Årstid: sommar

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

MIN DAG

Jag är en normal 11 åring som precis har börjat klass 5A på Brotorpsskolan. Jag bor i Bagarmossen i Stockholm, mina föräldrar är skilda så jag bor i två lägenheter. Mammas lägenhet är på gränsen till Kärrtorp och pappa bor typ mitt i Bagarmossen men han ska snart flytta till Skarpnäck.

Pappas lägenhet är en trea på andra våningen. Där delar jag rum med min tvilling-syster Vanja. Pappas lägenhet är nästan alltid stökig utom när vi har en fest, fast det händer inte så ofta. Mitt och Vanjas rum är ganska stort fast det känns inte alls som det för vi har så många saker. Vi har blå-gröna väggar och varsin blå loft-säng som vi sover i. Vanja och jag har också varsin sekritär. Vanjas är stor och brun medans min är lite mindre och grön. Framför fönstret står en ganska ful utfällbar som pappa sover i ibland.

Vårt vardagsrum har vita väggar och en stor matta på golvet. Vi har en svart soffa och en vit byrå som våran TV står på. Vid fönstren har vi ett stort bord, några stolar och en hylla där vi har spel och olika växter. På väggarna har vi tavlor som föreställer släckt och några bilder som farfar eller farmor har målat. Vi har två fåtöljer, en står bakom soffan och den andra står bredvid en hylla.

Min storebror Vilhelms rum är lite mindre än mitt och Vanjas rum. Han har en loft-säng, och under den ett stort skrivbord med hans dator och alla hans elektronik-prylar. Han har en blå byrå med alla hans kläder i och sedan har han några hyllor med alla hans nurf-guns på.

Köket är ganska litet. Vi har ett brunt mat-bort och några bänkar och skåp, en spis, ett kylskåp och lite andra saker. Vi har alltid odiskad disk framme och mat-bordet är ofta fullt med saker.

Hallen är lång och ganska stökig. Vi har en hatthylla och en väldigt stor bokhylla som täcker ena väggen. Under bokhyllan ställer vi våra skor och sandaler. I bokhyllan har pappa sin samling av R2D2 och plast figurer.

Toan är ganska liten, vi har ett badkar, handfat och en toa. Ovanför handfatet har vi ett skåp där vi har tandborstar, tandkräm och hudvårds-produkter.

Mammas lägenhet är en fyra på fjärde våningen. Jag har ett eget rum där, det är gula väggar en säng, ett skrivbord och en byrå. Jag har två garderober ett nattduksbord och ett ganska stort fönster med utsikt över gården. Skrivbordet är brunt i trä och byrån är rosa men vi ska måla om den till grönt.

Vanjas rum är mycket större än mitt, med stora fönster och mycket utrymme. Hon har två likadana garderober som mig, ett brunt skrivbord, en säng och ett nattduksbord. Hon har också en sänghimmel ovanför sängen och en bokhylla som mamma har några böcker i. På golvet har hon en brun matta och en byrå.

Vi har en stor hall med mycket plats i. När man kommer in står det ett skåp och ett skoställ till höger och rakt fram ett litet bord. Dörren till mitt rum är åt vänster och Vanjas rum är rakt fram. Vi har en klädkammare med kläder och lådor i, det är några tavlor och en spegel på väggarna plus en krok.

Badrummet är ganska litet, vi har en tvättmaskin, en dusch, en toa och ett handfat. Bredvid duschen har vi en kattlåda och ett tvättställ. I badrumsskåpet ovanför handfatet har vi tandborste, tandkräm och olika hårprodukter.

Vårat kök är ganska litet. Vi har en spis, en diskmaskin, några skåp, ett skafferi och två bänkar. Matbordet är ganska litet men man kan fälla ut det

Vardagsrummet är stort

Min storebrorsa Villes rum är litet, han har inte så många saker det är en säng, ett skrivbord, en dator och några lådor under sängen som han har kläder i.

Min dag börjar med att mamma eller pappa väcker mig runt klockan 7 på morgonen. Jag ligger kvar i sängen en stund och tänker på vad jag ska göra under dagen. Om jag är hos mamma går jag upp ur sängen, bäddar den och klär på mig ett par sköna mjukisbyxor, en t-shirt och så klart en lite för stor hoodie. Sedan går jag ut i köket och häller upp en skål med special flingor och mjölk. Mamma sätter på en ljudbok medans vi äter och när vi är färdiga ställer vi in skålarna och skedarna i diskmaskinen.

Efter maten ger jag våran katt Fia mat och sedan släpper jag ut henne. Efter jag har släppt ut Fia borstar jag tänderna och letar reda på allt jag ska ha med mig till skolan. Jag gosar lite med våran nya katt Pim och går sedan till hallen för att klä på mig ytterkläderna. När jag är färdig tar jag min ryggsäck och går ned för trappan, jag låser upp cykeln och cyklar till skolan.

Om jag är hos pappa ligger jag kvar i sängen en stund. Efter det går jag upp och klär på mig, efter det går jag till köket och äter en fralla med smör och ost på. När jag har ätit upp går jag och spelar på våran ipad lite och sedan går jag och borstar tänderna.

När jag är färdig tar jag på mig min svarta jacka, vinterskorna (dem med så cool snörning) och ett par röda vantar. Jag letar lite efter min cykelnyckel men kan inte hitta den så jag måste springa till skolan och såklart glömmer jag min ryggsäck med läxan i och får en liten utskällning av min lärare Victoria för att jag har glömt läxan.

När jag är framme och hängt av mig mina saker på min plats går jag in i klassrummet, sätter mig på min plats och läser i min bok.

På resterna brukar jag antingen gå runt och prata med någon kompis eller så brukar jag köra kull vid en grön matta som finns mitt på skolgården. På senaste tiden har det snöat väldigt mycket så jag gör snögubbar istället för att gå runt och prata.

När det är lunch brukar jag ta potatis eller ris om det finns. Jag tar också gurka och om det är stekt broccoli tar jag också det. Om det är hamburgare tar jag alltid så mycket kött man får och en massa hamburgar-dressing.

Efter att skolan är slut brukar jag gå lite på klubben. Där kan man sy, virka, sticka, spela spel, titta på videos, rita och en massa andra saker. Man får också äta en macka och en frukt om man vill. Jag brukar virka, rita eller köra Monopol. Monopol går ut på att man ska köpa olike gator och bygga hus och hotell.

När klockan är typ 15:30 eller 16:00 så stryker jag mitt på listan som personalen har för att veta vilka som är kvar och sedan går jag till våran korridor och tar på mig mina ytterkläder. När jag har tagit på mig ryggsäcken med munkar på går jag ut till där vi tar av oss skorna och tar på mig mina kängor.

När jag är färdigpåklädd går jag ner för en trappa och ut på skolgården. När jag är ute går jag till cykeln låser upp den och sedan cyklar jag hem.

Rebecka.5A

Publicerat

16 januari 2023

Berättat av

Rebecka

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03790

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Brotorpsskolan

Klass

5A2022

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!