Mitt Liv

Berättat av Clara

Född 2011. Brotorpsskolan. 5B2022.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

23.11.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag i mitt liv

Jag heter Clara, jag är 11 år och nu ska jag berätta om en vanlig vardag i mitt liv.

Jag bor med min mamma och lillasyster. Vi bor i en lägenhet i Stockholm. Min pappa bor i USA och lever inte med oss. Vi har mycket släktingar, men inte så många i närheten. Jag går i en skola nära mitt hus och där trivs mycket bra. Jag har många vänner som jag brukar vara med både på och efter skolan.

På morgonen så väcker mamma mig klockan 6:45, men jag går inte upp förrän klockan 7:00. Då har mamma ställt fram frukost som jag går och äter. Jag brukar äta två rostmackor med ost och smör på. Jag rostar ljust bröd i vår brödrost. Jag sätter in brödet i en maskin som värmer det från alla håll. När den är klar hoppar den ut och då brer jag den med smör och sedan skivar jag ost och lägger på mackan. Jag brukar dricka ett glas juice till. Ibland äter jag något annat som flingor eller yoghurt. Jag äter snabbt sedan går jag och klär på mig.

Kläder är ganska viktigt för mig, så det tar ett tag att bestämma vad jag ska ha på mig. Jag brukar utgå från vad jag inte har haft på länge och sådant jag tycker är snyggt. Jag brukar ha på mig jeans och en T-shirt med en fleece.

När jag har klätt på mig går jag och borstar tänderna. Jag borstar mina tänder 2 gånger om dagen i 2 min för att undvika hål i tänderna. Sedan går jag och bäddar min säng och kollar så att mitt rum är rent och fint, om inte så städar jag rummet innan jag går till skolan. Om jag har tid över så brukar jag kolla lite på min telefon innan jag går till skolan.

Jag har en egen telefon. Jag har många spel på telefonen och jag har även socialamedier. T.ex. Instagram. Instagram är en app där man kan lägga upp bilder och videor om en själv, eller om något man gillar. Man kan även kolla på annat som andra folk har lagt upp. Man umgås på nätat.

Jag går till skolan ungefär klockan 7:45 när vi börjar 8:10 (som vi oftast gör). Vi har ungefär 6 timmars skoldag innan jag andningen stannar på fritids eller så går jag hem direkt efter skolan.

Fritids är det man går på efter skoldagen om man inte ska gå hem. På fritids umgås jag med mina kompisar. Antingen spelar vi biljard, ritar, spelar på Ipads eller så bara hänger vi där. Vi får mellis där. Vi brukar få macka med något pålägg och en frukt. Om jag inte går på fritids så brukar jag spela en sport.

Jag går på två sporter, handboll och fotboll. Jag har många träningar pär vecka och jag har en sport varje dag utom på fredagar. Jag älskar att sporta, det är något av det bästa jag vet.

På fredagar så brukar jag sova över med mina kompisar. Det går ut på att alla som är med på övernattningen sover hos samma person. Vi brukar titta på en film, prata lite och sedan brukar vi sova.

Om jag inte har någon sport eller ska hänga med någon kompis går jag hem. Hemma innan middagen brukar jag antingen läsa, lyssna på en ljudbok, titta på tv, lyssna på musik, rita eller hänga runt på socialamedier. Sedan äter jag, duschar, borstar tänderna. Innan jag går och lägger mig brukar jag göra läxor eller skriva ett brev till mina brevkompisar. Vanligtvis brukar jag bara läsa. När jag är klar går och lägger mig ca 21.

Publicerat

16 januari 2023

Berättat av

Clara

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03820

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Brotorpsskolan

Klass

5B2022

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!