Mitt Liv

Berättat av Harald

Född 2011. Brotorpsskolan. 5B2022.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

22.11.2022

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Harald, på slutet av gröna linjen, scouter ,film ,dragspel

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv 2022 Harald Thorén

Jag och min lillasyster bor i våningssäng jag där uppe och hon där nere. Jag vaknar cirka klockan 07:00 10 minuter innan eller 10 minuter över. Jag har börjat 5an för 1 vecka sen. Det är augusti men hösten har inte riktigt kommit än. Sedan vilar jag tills mamma kommer klockan 7. Jag går till köket och äter frukost. I köket finns det ett bord en diskbänk med redskap. det är ofta pappas hemma gjorda bröd eller gröt med äppelmos. Sedan klär jag på mig borstar tänder och går på toa. Sedan packar jag ryggsäcken och går till skolan det är cirka 100m från där jag bor till skolan.

Kläderna bryr jag mig inte om. Utan jag tar det som ligger överst utan att kolla på det. På vintern tar jag overall (som tjock byxor och jacka som sitter ihop) och sommaren t-shirt och kort byxor. Jag börjar mellan 9 om det är sovmorgon eller 8. Jag kommer till skolan och har ett ämne t.ex. eller svenska börjar jag ofta med då läser jag i typ 15 min (vet inte riktigt). Sedan är det kort rast. Jag har två raster en kort en lång på rasten leker man med sina kompisar på en yta med olika aktiviteter. Det finns ett förråd med leksaker. Sedan ringer det i en klocka vi går in och har SO. Sedan något ämne. Det är olika pär dag. Sen genomgång av matten. Och sedan äter vi lunch. Sen har vi den riktiga matten. Och efter det rast Jag slutar cirka halv två. Det är inte exakt lika pär dag det kan tillexempel vara idrott istället för SO.

Sedan är jag på ett fritids med spel och andra aktiviteter. Det finns plattor. (små datorer) men dom använder jag inte så ofta för att jag har skärm tid. Det är en vanlig regel många familjer har. Att man bara får spela spel ett antal timmar om veckan eller om dagen. Sedan går jag hem senast 4. Jag hjälper knappt till hemma det är mest städningen alltså plocka undan efter mig. Om det inte är aktiviteter. Man kan betala för att få till exempel lära sig om fotboll. Då går man till ett ställe och lär sig om det. (efter skolan). Det finns många olika instrument och aktiviteter det är väldigt vanligt att kulturskolan anordnar detta. När jag kommit hem är det middag klockan 6. När jag ätit sätter jag mig framför datorn. Och spelar. Det finns jättemånga spel. Men dom populäraste. Är Minecraft, Roblox och att kolla på Youtube. Minecraft är ett spel där man är en gubbe och lever i en värld av kvadrater. I 3d är Minecraft (det är super, superkänt). Roblox är typ en samling av jättemånga spel där man också är en gubbe som springer runt. Youtube är en streamningstjänsts som alla kan lägga upp saker på. Jag hjälper inte till så mycket hemma. Jag lägger mig kl8 borstar tänderna och går på toa och lägger mig.

När jag började skriva detta var det innan valet men nu är det efter valet. Jag tänkte berätta vad valresultatet blev och blå blocket (vann) med några få mandat och Ulf Kristerson har fått ny regeringen. Men dem fick ändå mindre röster än senast. Ulf Kristerson ville extremt mycket bli stadsminister och gick med på typ allt sd föreslog. Mp var extremt nära på att åka ut men klarade sig. Sd är Sverigedemokraterna, mp är miljöpartiet, Ulf Kristerson är partiledare för Moderaterna. Månaden är oktober. (slutet av oktober)

Publicerat

16 januari 2023

Berättat av

Harald

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03800

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Brotorpsskolan

Klass

5B2022

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!