Mitt Liv

Berättat av Åke

Född 2011. Brotorpsskolan. 5B2022.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

22.11.2022

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Jag brukar vakna ca 07:00.

Jag brukar äta 2-4 mackor innan jag går till skolan. Mina mackor brukar ha leverpastej på sig. 07:30 så klär jag på mig. Jag brukar ha på mig en för stor hoodie. Och jag har alltid på mig en kortärmad tröja.

Sen så går jag till skolan 08:00. Jag brukar gå till skolan genom skogen. Det brukar ta ca 2-3min. Jag brukar vara i skolan i ca 6 timmar. I skolan så är mitt favoritämne SO. Jag har två raster varje dag. Den första rasten är 30min lång och den andra rasten är 40min lång. Raster är typ när man tar en kort paus från lektionerna/arbetet. Jag brukat gå hem från skolan ca 16:20.

Efter skolan så brukar jag spela med mina kompisar. Jag har en kompis som heter Vincent. Han brukar jag spela med ganska ofta. Vi brukar spela ett spel som heter Overwatch 2. Det handlar om att man är olika karaktärer. Och alla kan göra olika saker så att man har olika roller. Och man måste hjälpa sitt lag. Sedan så kör vi också ett annat spel som heter Minecraft. I det spelet så är allting gjort av 3D kuber. Målet med spelet är att döda en stor drake som heter Enderdraken. Den är ganska svår att döda. Världsrekordet på att klara spelet/döda Enderdraken är 9 min och 22sek och personen som fick det världsrekordet heter cube1337x. Det finns ett sista spel som jag kör. Det heter Fortnite. Det handlar om att man är hundra spelare på en ö och man ska vara den sista som överlever. Fortnite och Minecraft brukar jag mest spela själv.

På fritiden så går jag ibland till ett ute gym och tränar lite. Min favorit maträtt är nudlar. Annars förutom nudlar så gillar jag pasta med köttbullar. Sen så brukar jag också äta pizza och pannkakor. Pizza är en deg som man kan lägg lite vad som helst på. Sedan så brukar jag titta på folk som spelar Minecraft på en plattform som heter Youtube. Där kan vem som helst videor på när de spelar eller också hur man ritar. Jag brukar göra olika spel på ett program som heter scratch. På lördagar så brukar jag och 1-3 kompisar gå till affären och köpa lördagsgodis. Min favoritglass är callipo. det är is som smakar cola.

Jag bruka äta middag ca 18:30. En av mina favoriträtter är sushi. Så här ser ägg-sushi ut:

Sushi består (oftast) av rå fisk, sjögräs och ris. Sushi kommer från Japan.

Klockan 19:30 så brukar jag titta på film. Film är små figurer som rör sig på en skärm. Just nu så tittar jag Star Wars. Det är en väldigt stor filmserie. Varje film brukar vara ca 1 timme och 30 minuter. Men just nu så tittar jag på en serie om Star Wars. Den heter Rebels. Rebels ser ut så här:

Jag brukar sluta titta på film ca klockan 20:20. Då så brukar jag borsta tänderna med min nya el-tandborste.

Den ser ut så här:

Och jag lägger mig klockan 20:30.

Publicerat

16 januari 2023

Berättat av

Åke

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03802

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Brotorpsskolan

Klass

5B2022

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!