Mitt Liv

Berättat av Mia

Brotorpsskolan. 5B2022.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv-2022

Jag vaknar typ 06:45 av att någon av mina föräldrar väcker mig. Sen går jag upp och sätter mig vid bordet. Och kollar på tik tok på min mobil. Det är en app där man kan kolla på klipp. En mobil är någonting som man kan ringa, sms:a, spela spel och kolla på saker. Jag äter frukost under tiden som jag kollar på min mobil. Jag äter oftast rostad macka och vatten.

Sedan gå jag och klär på mig. Sen tvättar jag mitt ansikte. Efter det borstar jag mina tänder med tandkräm i två minuter. Sen går jag till mitt rum igen och tar på mig mitt smink. Sen går jag ut och ger mina kaniner mat.

Sedan går jag till skolan. Typ 07:45. Vi börjar 08:00. Den första lektionen vi har är svenska 08:00- 09:30. Efter det har vi rast i en halvtimme. Då brukar jag bara hänga med mina kompisar. Sen har vi SO 10:00-10:50. Sen har vi matte 10:50-11:00. Sen har vi lunch i 20 minuter. Sen har vi matte igen till 12:00. Efter det har vi en till rast i 40 minuter. Den sista lektionen vi har är slöjd. Och på slöjden så skissar vi en ask. Och vi slutar vid två.

Jag går hem direkt efter skolan. Jag brukar lyssna på musik när jag går hem från skolan.

När jag kommer hem så äter jag oftast mellis. Då brukar oftast äta snabbnudlar. För att det är jättelätt. Man behöver bara lägga nudlar i en skål och hälla på kokande vatten. Sen får man vänta några minuter och sen är det klart.

Medan jag äter så brukar jag kolla på tv. TV är en sak som man kan kolla på saker. Jag brukar oftast kolla på någon serie på Netflix.

Om jag ska vara hos en kompis så går vi oftast tills någons hus efter skolan. Vi brukar oftast göra saker som att kollar på någonting på tv eller baka. Eller så åker vi till stan.

Två gånger i veckan han jag aktiviteter som jag ska gå till. På måndagar går jag på gitarr. Den ligger nästan precis där jag bor, men den är bara en halvtimme. Och på fredagar går jag på japanska. Den ligger mitt i stan så jag måste åka tunnelbana dit. Med den är en och en halvtimme.

Ibland lagar jag middag men oftast gör mamma eller pappa det.

Efter jag har ätit middag så bukar jag oftast kolla på någonting. Oftast Netflix eller Youtube. Det är olika appar man kan kolla på. Efter det brukar jag tvätta av mig mitt smink. Och byta om till pyjamas. sen borstar jag tänderna. Och sen kollar jag på någonting tills klockan är typ 21:00. Efter det så läser jag i typ en halvtimme.

Och sen går jag och lägger mig typ 22:00. Sen somnar jag oftast 23:00.

Publicerat

16 januari 2023

Berättat av

Mia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03806

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Brotorpsskolan

Klass

5B2022

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!