Mitt Liv

Berättat av Sonja

Brotorpsskolan. 5B2022.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv – 2022

Min dag börjar med att mamma eller pappa väcker mig vid 07:00. Sedan ligger jag kvar i sängen ca 10 minuter. Jag går upp och klär på mig en tröja och några byxor medans mamma eller pappa gör frukost åt mig. Sen så äter jag vanligtvis vaniljyoghurt med havrepuffar i mitt vardagsrum och kollar på Youtube. Youtube är en plattform som man kan se videor på t.ex. animerade videor, Historier, gulliga katter och mycket mer. (Det är mest på helgerna jag gör det)

Efter det så packar jag min väska med t.ex. glasögon, pennor, böcker och andra viktiga saker som jag behöver ha med till skolan. Min ryggsäck har formen av en grå katt.

Min skolväg är vid en fuktig stor skog som man kan gå igenom. När jag kommer till skolan så brukar jag vara ca: 3 minuter tidig. Då brukar jag prata med mina kompisar medans jag väntar på att det ska ringa in.

Sedan när det ringer in så går jag in för att ha lektion. På matten så räknar vi med olika räknesätt. Det kan vara algebra eller bråk så talen kan se ut så här “X+26=?”.

Sedan har vi svenska, på svenskan så brukar vi skriva historier och titta på serier. Som t.ex. gramatikbolaget. Gramatikbolaget är ett TV program som är lärorik när man behöver lära sig mer om gramatik.

Efter skolan så brukar jag hänga med en kompis och gå till centrum eller någon park. Jag brukar umgås med mitt kompisgäng. När jag hänger med mitt kompisgäng så brukar vi gå hem till någon av oss och spela in tramsiga filmer t.ex. slapstick komedier. Slapstick komedier är om någon t.ex. skulle halka på ett bananskal, fast mycket roligare och att det sen kommer fiskmåsar som lyfter upp personen och de åker till månen.

Om jag inte hänger med några kompisar så är jag hemma i mitt rum och ritar, målar, läser eller pysslar. Sen äter jag middag med mina föräldrar. Oftast är det båda föräldrar som lagar mat men jag brukar hjälpa till och duka bordet. Det brukar oftast bli lax och ris, lasange eller pasta. Efter det så bäddar jag upp min säng och lägger mig och sover.

Publicerat

16 januari 2023

Berättat av

Sonja

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/03814

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Brotorpsskolan

Klass

5B2022

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!