Mitt Liv

Berättat av Ylva

Född 2010. Entréskolan Stockholm. 6:2.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

10.02.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

jag gillar att dansa, spela teater, pyssla, hålla på med mina small bussines crafftys och my.life._.store, rita, vara ute och med kompisar.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mitt liv, Ylva S.B. 2023 .

Min vardag börjar med att min väckarklocka ringer typ halv 6-6. (Eller ja Dagar jag känner mig dödligt trött ringer den 6-7). Då ska jag klä på mig, göra frukost och sedan borsta tänderna. Även fasst jag ibland glömmer det. Jag äter typ en rostad macka eller yoghurt med russin, flingor och bär. Men jag äter alltid frukt. Efter jag har ätit (om jag gick upp 6) så tränar och stretchar och kanske yogar (bror på när jag börjar skolan den morgonen). Om det är varmt så är jag ute och gör det på altanen annars är jag inne. Eftersom jag vill HELST vill hinna duscha eller skölja av mig efter. Men om jag går upp vid 6-7 så brukar jag hoppa att antingen träna eller stretcha, utan dom dagar jag mår dåligt eller är megatrött tittar jag på telefonen på morgonen istället, i perioder är det nästan varje dag och i perioder är det aldrig det händer, det beror som sagt på hur jag mår då eller hur mycket skola det är eller hur mycket det är med aktiviteter.

Sedan måste jag klä på mig ytterkläder och börja gå ner till stationen, om jag inte får skjuts alltså. Då tar jag 07:38 eller 07:45-tåget, från Stuvsta station. Sedan måste jag gå eller halvspringa till tvärbanan i Årstaberg, (där jag går av tåget alltså). Så jag hinner till första bästa tvärbana, för att sedan ta den till Trekanten och gå sista biten till skolan. Väl på skolan är jag nästan alltid minst 20 minuter tidig om det inte är förseningar med tåg eller tvärbana.

Efter skolan som slutar mellan 14:25 och 15:15, tar jag samma väg hem nästan direkt (om jag inte ska vara med en kompis). På tisdagar har jag teater mellan 6-8, på onsdagar har jag teater mellan 6-7, på fredagar har jag ans (smoothie) mellan 6-7 och på måndagar har jag dans mellan 5-6 (jazz funk). Men annars brukar jag på sommaren vara ute, titta/rita/spela på skärmen, pyssla, träna, strecha, yoga, dansa, läsa (manus, bok eller KP), skria, eller vara med familjen. På vintern är det typ samma och på hösten men på våren är jag inte ute så mycket utan mer inne och typ gör smycken, eller spelar. (Egentligen använder jag skärmar väldigt mycket, men ja försöker minska på min skärmtid och det går faktiskt ganska bra. Men eftersom jag tittar ganska mycket på skärmen så är det också dels en del som gör så jag inte mår helt 100% bra LÄNGRE, det är även för jag känner stress och press över skolan, det är mycket läxor och prov och det är bara inte kul längre. Jag för tillfället känner mig tjock, och tänker att jag slösar bort mitt liv M.M. Jag vill prata med typ en kurator eller någon, men det känns konstigt att öppna sig. Jag gråter, eller så är jag bara helt tom.) Men efter jag har haft aktiviteter eller fritid är det middag, då äter jag med familjen vid vårt runda vita matbord. Sedan ibland (om jag inte gjorde det på morgonen eller om jag känner för det igen), så tränar, stretchar och yogar jag. Annars brukar jag spela typ kort med familjen eller titta på något på tv:en med dom. Men om jag känner för att vara själv går jag ner till mitt rum och övar PI eller gör något annat. Sedan somnar jag och gör samma saker om igen.

Medans på helgerna så vaknar jag typ samma tider gör samma morgonrutin mer än att jag inte är i skolan och kan ta det lite lugnare och bara göra saker jag gillar (och plugga).

Medans på loven gör jag samma morgon rutin men är vaken MYCKET senare och på sommaren (vintern och så) är jag ute med mina kompisar och antingen badar eller åker pulka (beror på årstid), eller bara leker liksom i parken eller på gatan eller inne. På dom andra loven är jag mest med familj och släkt. Det är jag på vinter och sommarlov också förstås.

DET VAR MITT LIV HA EN BRA DAG HEJDÅ!! <3

Publicerat

24 februari 2023

Berättat av

Ylva

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04536

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Entréskolan Stockholm

Klass

6:2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!