Mitt Liv

Berättat av Noelle

Född 2010. Entréskolan Stockholm. 6:2.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

vardag

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv

På morgonen vaknar jag kl 7 ungefär, av mitt alarm som jag satte kvällen innan på mobilen, eller av att min mamma väcker mig. Sedan går jag upp och äter frukost, till frukost rostar jag bröd och äter det med jordnötssmör och sylt (PBJ). Efter frukosten går jag och borstar tänderna, sedan sätter jag på mig kläderna som ligger på min stol. Nu är det vinter så jag har typ en stickad tröja och ett par bootcut jeans. Jag gör också min hudvårdsrutin där jag först tvättar ansiktet och sedan smörjer in mig med en hudkräm, jag använder mig av L300 hudkräm och ansiktstvätt.

Efter att jag har gjort mig i ordning packar jag klart ryggsäcken och går till tunnelbanan som ligger uppe i Fruängen centrum. Jag tar tunnelbana till Liljeholmen och sedan går jag eller tar tvärbana till skolan. Jag brukar sitta och kolla på lite tv samtidigt som jag äter min frukost. Just nu tittar jag på en serie som heter Modern family, den går på Disney+. Mamma bor i fruängen och pappa bor i Älvsjö. Jag har också en lillebror som är 3,5 år yngre än mig.

Innan lunch har vi ungefär tre lektioner, och på lunchen går vi upp och äter i matsalen, matsalen är högst upp i skolan. Det finns en terrass bredvid matsalen, så på sommaren kan man sitta där och äta ute. Efter lunch har vi lite rast och sedan några lektioner till. Vi slutar runt 15. Oftast har jag träning efter skolan, och ifall att jag börjar 16 som jag gör på måndagar och onsdagar åker jag direkt dit från skolan, då åker jag tunnelbana och buss. Ifall att jag börjar träningen 19 åker jag hem emellan. Jag tränar gymnastik ungefär 3 gånger i veckan. När jag kommer hem äter jag middag som mamma har fixat. Efter middagen tar vi han om disken, plockar undan och torkar av bordet. Disken ställer vi in i diskmaskinen. Sedan tar jag en dusch och byter om till pyjamas. Sedan kanske jag gör lite läxor, läser eller kollar på lite tv med familjen. Jag brukar också äta ett mellis, typ mackor eller yoghurt. Efter det borstar jag tänderna och går och lägger mig i sängen, jag brukar gilla att rita innan jag sover.

Publicerat

24 februari 2023

Berättat av

Noelle

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/04542

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Entréskolan Stockholm

Klass

6:2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!